Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çikolatalı Fındıklı Pamuk Açma (Videolu)

Çikolatalı Fındıklı Pamuk Açma (Videolu)
0
14

dagcı

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
71
cikolatali-findikli-pamuk-acma.jpg

Çikolatalı Fındıklı Pamuk Açma Tarifi İçin Malzemeler

• 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yumurta akı ( sarılar üzerine)
  • 2/3 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 çk tuz
  • 5-6 su bardağı un
  • Bardak ölçüsü 250 ml
Arası için
  • 1-2 yemek kaşığı tereyağ ( oda sıcaklığında)
  • 2-3 yemek kaşığı kakaolu fındık kreması ( nutella)
Üzeri için
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çk pekmez
  • 2 yemek kaşığı fındık içi (kırılmış)
  • Susam, mavi haşhaş tohumu

Çikolatalı Fındıklı Pamuk Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamuru hazırlayalım. Hamuru için malzemeler yoğurma kabına alınır. Güzel bir kıvam elde edene kadar yoğrulur. Un kontrollü bir şekilde eklenir. Yumuşak, orta kıvamlı bir hamur yapılır. Üzeri streçlenir ve 20-30 dakika mayalanmaya bırakılır.
  2. Hamur iki katına çıkınca maya kokmaması için havası alınıp tekrar yoğrulur. Çalışacağınız tezgah veya hamur matı sıvı yağ ile yağlanır. Hamur kare formda açılıp genişletilir. (35*35).
  3. Üzerine tereyağı yayılır. Tereyağı aşırı yumuşak olmasın. Çeyrek kısmına çikolata kreması sürülür. Ben yarısını sade hazırladım. O yüzden kalan kısmı boş bıraktım. Dilerseniz hepsini çikolatalı hazırlayabilirsiniz.
  4. Hamurun yarısı üzerine kapatılır. Önce ikiye daha sonra her bir parça altıya bölünür. Her bir şerit kıvrılır ve rulo yapılır. Uçları birleştirilir. Fırın tepsisine yerleştirilir. 30-40 dakika tepside mayalandırılır. Ortam sıcaksa daha hızlı kabarabilirler.
  5. Tepsi mayası çok önemli. Yoksa puf puf kabarmazlar. Yumurta sarısı pekmezle çırpılıp üzerlerine sürülür. Çikolatalı olanlara fındık kırığı serpiştirilir. Sade olanlara susam vs serpiştirilir.
  6. Önceden ısıtılmış fırında 180-190 derecede üzerleri kızarana kadar sırayla pişirilir. İlk sıcağı geçip dinlendikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun ????.
Not: Bu ölçüden 12 adet açma elde ettim.

Çikolatalı Fındıklı Pamuk Açma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,498Konular
982,048Mesajlar
30,026Kullanıcılar
ichramalllSon üye
Üst Alt