bilgisayarci
FD Üye
Çikolatalı Güllaç Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet büyük güllaç yaprağı
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı kakao
- İsteğe nazaran gül suyu
- 1-2 damla vanilya özütü (varsa)
- 1 kare bitter çikolata
Çikolatalı Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bitter çikolatayı rendeleyelim.
- Küçük tencerimize alalım.
- Süt ile kakaoyu da ekleyip ılık olacak halde ısıtalım.
- Daha sonra içine bal,vanilya,gül suyu ekleyelim.
- Daha sonra güllaçları kırıp karışımı çekmesini bekleyelim.
- Derin bir tabağımıza yarısını aktarıp ortasına fındık parçacıkları serpelim.
- Diğer yarısını da üstüne kapatalım.
- Kalan sütlü karışımı üstüne gezdirelim.
- Yarım saat dolapta dinlendirelim.
- Sonrasında servis tabağımıza alıp afiyetle tüketelim. Afiyet olsun .
- Buradaki sorularınıza, yorumlarınıza dönüş sağlayamıyorum ????“diyetisyenesengul” instagram hesabımdaki son gönderilere yorum yazarsanız dönüş sağlamam daha kolay olur. Sevgiler .