Çikolatalı İrmik Lapası Tanımı İçin Materyaller
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı margarin
- 1 paket krema
- 1.5 paket çikolata
Çikolatalı İrmik Lapası Tanımı Yapılışı
- Süt şeker ve irmik tencereye alınır.
- Üzerine kakao eklenir.
- Kaynayana kadar karıştırılır.
- Koyu kıvam alınca üzerine vanilya ve margarin eklenir altı kapatılır.
- Üzeri için krema hafif ısıtılır,üzerine çikolata ek edilir ve karıştırılır.
- İrmik lapasını bir kaba boşaltıyoruz, kabın yarısından sonrasına da çikolatalı ganaji ek ediyoruz.
- İsteğe nazaran ortasına burçak bisküvi ufalanabilir.