Çikolatalı Islak Kek (Bir Dilim Asla Yetmez) Tarifi İçin Malzemeler
Islak kek için
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı tepeleme kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket bitter çikolata
Çikolatalı Islak Kek (Bir Dilim Asla Yetmez) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Küçük bir tencereye süt, kakao, şeker, sıvı yağ ekleyerek çırpma telimizle kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz.
- Kaynamaya başladığında kenara alıp çikolatayı içine atıp eriyinceye kadar karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
- Keki için yumurta ve şekeri koyu kıvama gelinceye kadar çırpıyoruz.
- Ardından sütümüzü ve sıvı yağımızı ekleyip biraz daha karıştırıyoruz.
- Vanilya ile kakaoyu ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz.
- Unumuzu ve kabartma tozumuzu da ilave ederek iyice özleşene kadar çırpıyoruz kalıbımızı iyice yağlayarak kekimizin hamurunu döküp 180 derecede 30dakika kadar pişiriyoruz.
- Pişen kekimizi 5 dakika dinlendirdikten sonra kürdanla delikler açıp sosumuzu eşit miktarda döküyoruz.
- Kekimiz sosunu güzelce çektikten sonra üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben fındık ve portakal kullandım tamamen sizin zevkinize kalmış. Afiyetler olsun.