Çikolatalı Islak Kek (Tart Kalıbında) Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 çay bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker (200 ml)
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 çimdik tuz
- Yarım paket çikolata sosu
- 1 su bardağı süt
Çikolatalı Islak Kek (Tart Kalıbında) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurtalar şeker ile düzgünce köpürene kadar çırpılır, daha sonra sıvı gereçler sırasıyla eklenir ve çırpmaya devam edilir.
- Son olarak un, kabartma tozu, vanilya eklenir ve düşük ayarda çırpılır. Tart kalıbı yağlanır, farketmez sıvı yağı yahut tereyağı ikiside olabilir.
- Kek hamuru kalıba dökülür 170 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişirilir. Kürdanla denetim edilip piştiğinden emin olunur.
- Keki hazırladığımız anda üzeri için bütün materyaller küçük bir sos tavasına alınır bir taşım kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Fırından çıkan kek ılıklaşınca üzerine kakaolu süt gezdirilir.
- Son olarak çikolata sosumuzuda pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz, kabuk tutmaması için ortada karıştırıyoruz. Soğuyan sosu kekin üzerine gezdirdikten sonra dilediğiniz üzere süsleyip servis edebilirsiniz (Ben çikolata rendeledim) ????????????afiyet olsun ????????????.