Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çikolatalı Islak Kek (Tart Kalıbında)

Çikolatalı Islak Kek (Tart Kalıbında)
0
35

Garfield

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
80
cikolatali-islak-kek-tart-kalibinda.jpg

Çikolatalı Islak Kek (Tart Kalıbında) Tanımı İçin Gereçler

• 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 çay bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker (200 ml)
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 çimdik tuz
Üzerine
  • Yarım paket çikolata sosu
  • 1 su bardağı süt

Çikolatalı Islak Kek (Tart Kalıbında) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yumurtalar şeker ile düzgünce köpürene kadar çırpılır, daha sonra sıvı gereçler sırasıyla eklenir ve çırpmaya devam edilir.
  2. Son olarak un, kabartma tozu, vanilya eklenir ve düşük ayarda çırpılır. Tart kalıbı yağlanır, farketmez sıvı yağı yahut tereyağı ikiside olabilir.
  3. Kek hamuru kalıba dökülür 170 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişirilir. Kürdanla denetim edilip piştiğinden emin olunur.
  4. Keki hazırladığımız anda üzeri için bütün materyaller küçük bir sos tavasına alınır bir taşım kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Fırından çıkan kek ılıklaşınca üzerine kakaolu süt gezdirilir.
  5. Son olarak çikolata sosumuzuda pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz, kabuk tutmaması için ortada karıştırıyoruz. Soğuyan sosu kekin üzerine gezdirdikten sonra dilediğiniz üzere süsleyip servis edebilirsiniz (Ben çikolata rendeledim) ????????????afiyet olsun ????????????.
Çikolatalı Islak Kek (Tart Kalıbında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt