Çikolatalı Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı oda sıcaklığında süt
- 1 su bardağından 1 parmak az sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 buçuk su bardağı un
- 1 buçuk paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı silme karbonat
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım bardak pul çikolata
- Bir fiske tuz
Çikolatalı Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurtaları ve şekeri iyice köpürene kadar çırpalım.
- Sonrasında sütü ekleyelim ve 5 dakika daha çırpalım.
- Sıvıyağı ekleyip tekrar 5 dakika daha çırpalım.
- Unu bir kapta eleyelim, unun içine kakao, vanilya, kabartma tozu ve karbonatı da eleyip karıştıralım.
- Unlu karışımı kek harcına karıştıralım. Bu esnada artık mikser kullanmayalım.Çırpıcı ile karıştıralım.
- Yağlanmış kare borcama ( benim kalıbım 28cm’lik ) dökelim.
- 180° derecelik önceden ısıtılmış fırına koyalım.
- 25 dakika boyunca fırının kapağını hiç açmadan pişirelim. 25 dakika sonra kürdan batırarak pişip pişmediğini test edelim.
- Sosun yapılışı:1 bardak sütü küçük bir tencereye koyalım.
- Yarım bardak seker, yarım bardak sıvı yağ, kakao ve bir çimdik tuzu süte karıştıralım.
- Karıştırarak pişirelim. Kaynayınca 5 dakika kadar kısık ateşte tutalım.
- Altını kapattıktan sonra yarım bardak pul çikolatayı ilave edelim.
- Pişen keki sıcakken kurdanla birkaç yerinden delelim. İlk sıcaklığı çıkan kekin üzerine sosu sıcakken gezdirelim.
- Kek sosu çekip serinleyinceye kadar oda ısısında tutalım.
- Sonrasında buzdolabında 2 – 3 saat dinlendirelim. Afiyet olsun.