Cikolatalı İtalyan Ekmeği Tarifi
Cikolatalı İtalyan Ekmeği yapılışı
Cikolatalı İtalyan Ekmeği nasıl yapılır
Cikolatalı İtalyan Ekmeği Tarifi Resimli
imagescikolataliitalyanekmegitarifiresimli5ad43afcf1242
Malzemeler:
2 bardak beyaz un
¾ tatlı kaşığı instant kuru maya
¾ tatlı kaşığı tuz
3 corba kaşığı şeker
2 dolu corba kaşığı kakao
½ bardak su
¼ bardak sut
50 gram tereyağı, eritilmiş
1 kare paket bitter cikolata (80 gram)
Yapılışı:
Eğer elle yapıyorsanız unu, kakaoyu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın
Oda sıcaklığındaki sutu, suyu ve eritilmiş tereyağını ilave ederek hamurunuzu 45 dakika yoğurun
Hamurunuz yumuşakca ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır
Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, kakaoyu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı mikser kabına alın
Oda sıcaklığındaki sutu, suyu ve eritilmiş tereyağını ilave ederek hamurunuzu iyice karışana kadar 23 dakika yoğurun
Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır
Hamurunuzu bir beze haline getirip ağzı kapalı bir kaba alıp hacmi iki katına cıkana kadar veya 23 saat mayalanması icin bekletin
Hazırladığınız hamuru mutfak tezgahına alıp 23 dakika yoğurun ve kucuk kucuk doğranmış cikolatayı ilave edip duzgun bir beze haline getirin
İyice yağlanmış 17 18 cm capındaki yuvarlak bir fırın kalıbına yerleştirin ve ılık bir yerde 1 saat mayalanmaya bırakın
(Fırın kabı kullanmak istemezseniz hamuru duzgun bir beze yaparak iyice unlanmış fırın tepsisine de yerleştirebilirsiniz
Ancak pişme suresi 1015 dakika kısaltılmalı)
Onceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 45 dakika ya da ustu iyice kızarana kadar pişirin
Fırından cıktıktan sonra bir nihalenin ustune alıp 10 dakika sonra ekmeği cıkarın
Ekmeği bir soğutma teline alıp 30 dakika beklettikten sonra servis edin
Afiyet olsun…
Cikolatalı İtalyan Ekmeği yapılışı
Cikolatalı İtalyan Ekmeği nasıl yapılır
Cikolatalı İtalyan Ekmeği Tarifi Resimli
imagescikolataliitalyanekmegitarifiresimli5ad43afcf1242
Malzemeler:
2 bardak beyaz un
¾ tatlı kaşığı instant kuru maya
¾ tatlı kaşığı tuz
3 corba kaşığı şeker
2 dolu corba kaşığı kakao
½ bardak su
¼ bardak sut
50 gram tereyağı, eritilmiş
1 kare paket bitter cikolata (80 gram)
Yapılışı:
Eğer elle yapıyorsanız unu, kakaoyu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın
Oda sıcaklığındaki sutu, suyu ve eritilmiş tereyağını ilave ederek hamurunuzu 45 dakika yoğurun
Hamurunuz yumuşakca ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır
Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, kakaoyu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı mikser kabına alın
Oda sıcaklığındaki sutu, suyu ve eritilmiş tereyağını ilave ederek hamurunuzu iyice karışana kadar 23 dakika yoğurun
Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır
Hamurunuzu bir beze haline getirip ağzı kapalı bir kaba alıp hacmi iki katına cıkana kadar veya 23 saat mayalanması icin bekletin
Hazırladığınız hamuru mutfak tezgahına alıp 23 dakika yoğurun ve kucuk kucuk doğranmış cikolatayı ilave edip duzgun bir beze haline getirin
İyice yağlanmış 17 18 cm capındaki yuvarlak bir fırın kalıbına yerleştirin ve ılık bir yerde 1 saat mayalanmaya bırakın
(Fırın kabı kullanmak istemezseniz hamuru duzgun bir beze yaparak iyice unlanmış fırın tepsisine de yerleştirebilirsiniz
Ancak pişme suresi 1015 dakika kısaltılmalı)
Onceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 45 dakika ya da ustu iyice kızarana kadar pişirin
Fırından cıktıktan sonra bir nihalenin ustune alıp 10 dakika sonra ekmeği cıkarın
Ekmeği bir soğutma teline alıp 30 dakika beklettikten sonra servis edin
Afiyet olsun…