Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çikolatalı Kakaolu Kek

Çikolatalı Kakaolu Kek

elektronikci

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
cikolatali-kakaolu-kek.jpg

Çikolatalı Kakaolu Kek Tarifi İçin Malzemeler

• 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı sürülebilir çikolata (Nutella, çokokrem vs.)
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
Üzeri için
  • Çikolata sos

Çikolatalı Kakaolu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yumurta ve şekeri iyice köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  2. Ardından sıvı malzemeleri ekleyip 2 dakika kadar daha çırpıyoruz.
  3. Kakao ve çikolatayı ilave edip iyice çikolatayı harç ile özdeşleştiriyoruz.
  4. Ardından kuru malzemeleri ekleyip spatula ile iyice karıştırıyoruz.
  5. İyice yağlanmış unlanmış kek kalıbına harcı döküp 180° alt üst ayar da pişiriyoruz.
  6. Ben 35 dakika da tam kıvamında pişirdim. Fırından fırına fark gösterebilir. Kürdan testi ile pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.
  7. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben hazır çikolata sos kullandım. Bol çikolatalı nefis bir kek oluyor. Afiyet olsun. :).
Çikolatalı Kakaolu Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Damla Çikolatalı Kakaolu Kek Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta1 su bardağı şeker1 su bardağı süt (200 ml)1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ2 su bardağı un1 paket kabartma tozu1 paket şekerli vanilya2 yemek kaşığı kakao5 yemek kaşığı damla çikolata Damla Çikolatalı Kakaolu Kek Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Damla Çikolatalı Kakaolu Kek Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta1,5 su bardağı şeker1 paket çikolata sosunun tozu1,5 su bardağı sütYarım su bardağı su1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı dövülmüş cevizYarım su bardağı damla çikolata2 yemek kaşığı nişasta1 yemek kaşığı kakao3 su bardağı un Damla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Damla Çikolatalı Kakaolu Kek Tarifi İçin Malzemeler Yarım paket margarinYarım çay bardağı sıvı yağ1 paket kabartma tozu1 paket vanilya1 su bardağı süt1 su bardağından iki parmak eksik toz şekerArzuya göre damla çikolatası koyabilirsiniz2 adet yumurta1,5 su bardağı kadarda elenmiş unArzuya göre...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
Kakaolu Damla Çikolatalı Kek Tanımı İçin Materyaller 3 adet yumurta1.5 su bardağı toz şekerYarım su bardağı sıvı yağ1 su bardağı süt3 yemek kaşığı kakao1 paket vanilya1 paket kabartma tozu1 su bardağı damla çikolata3 su bardağı un Kakaolu Damla Çikolatalı Kek Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Çikolatalı Kremasıyla Kakaolu Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler Muhallebili tart kek; 2 adet yumurta1 çay bardağı şeker1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı süt2 yemek kaşığı kakao1 paket kabartma tozu1.5 su bardağı un Muhallebi için; 3 su bardağı süt100 gram margarin1 çay bardağı şeker1,5 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
858,498Konular
982,028Mesajlar
30,009Kullanıcılar
hshahzjxhstzSon üye
Üst Alt