Çikolatalı Karamelli Frambuazlı Trileçe Tanımı İçin Materyaller
- 6 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Vanilya özütü 2 damla
- Kabartma tozu
- 2 bardak un
- 1 paket krema
- 3.5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket krema
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 kare bitter çikolata
- Hazır frambuazlı topping sos
- 2 paket şanti
- 1 bardak süt
Çikolatalı Karamelli Frambuazlı Trileçe Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- 6 yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpın.
- Suyu yağını vanilya kabartma tozunu ve ununu ekleyin. Çırpmaya devam edin. Ben büyük uzunluk dikdörtgen borcam kullandım.
- Altına yağlı kağıt serdim.
- Evvelden ısınmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Karamel sosu için tavaya şekeri koyun.
- Karamel rengi alana kadar eritin.
- Üzerine tereyağını ekleyin.
- Kremasını koyun. Şeker katılaşacaktır. Tekrar eriyene kadar kaynatın.
- Kapatmaya yakın çikolatasını ek edin ve eritin.
- Sosunuzu soğutun.
- 1 paket şantiyi 1 bardak sütle çırpın ve dolaba kaldırın.
- Şerbeti için tüm gereçleri çırpıcıyla çırpın şekeri eriyince dolaba kaldırın.
- Fırından çıkan kek 15 dk kadar soğusun.
- Keki aykırı çevirin.
- Üzerine kürdanla delikler açın.
- Şerbetini üzerine dökün.
- Şantiyi üzerine yayın bir kısmını üst süslemesi için ayırın.
- Soslarınızı tepsiye yarı formda dökün.
- Üzerine bir sıkma torbası yardımıyla şantiyle enine çizgiler çizin.
- Kürdanla dik olarak gidiş gelişli çizgiler yapın. Buzdolabında dinlendirin. Afiyet olsun ????????.