Çikolatalı Kek Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket krema (Yoksa sütte kullanabilirsiniz )
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
- 200 ml krema
- 200 gram çikolata
Çikolatalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta şekeri vanilya yı uygun bir kaba alıyoruz. Mikserle 4-5 dk köpürene kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra sıvı yağ krema ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- Un ,kakao, kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz tekrar karıştırıyoruz.
- Yağlamış olduğumuz kek kalıbımıza harcımızı döküp güzelce yayıyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dk denetimli bir biçimde pişiriyoruz.
- Kalıptan çıkartıp servis tabağına alıyoruz üzeri için.
- Kremayı uygun bir tencereye alıyoruz ocakta kaynatıp kenara alıyoruz çikolatamızı ek edip sos haline gelene kadar karıştırıyoruz.
- Daha sonra kekimizin üzerini kapatacak halde üzerine gezdiriyoruz.
- Üzerini dilediğimiz üzere süsleyip servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.