Çikolatalı Kekstra Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı tozşeker
- Sosuna daha fazla lezzet vermesi için 40-50 gram bitter çikolata ekleyebilirsiniz (Tercihe bağlı)
- Antep fıstığı vs….dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz
Çikolatalı Kekstra Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurtaları mikser ile çırpalım.
- Öbür materyalleri ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Tüm kuru gereçleri eleyerek ilave edelim kek hamurunu hazırlayalım.
- Kalıbı katı yağ ile yağlayalım. 1 cm boşluk kalacak biçimde hamuru dökelim.
- 170 derece alt üst ayar fırında pişirelim.
- 15_ 20 dakika ortasında çabucak pişecektir. Denetimli pişiriniz.
- Çikolata sosu için tüm materyalleri sos tenceresine alalım ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
- Soğuyan kekleri kalıptan çıkaralım. Çikolata sosunu her keke dökelim.
- Üzerini antep fıstığı ile süsleyelim. Elinize altında ne varsa o biçimde süsleyebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Çikolatalı Kekstra Tanımı Fotoğraflı Yapılışı