elektronikci
FD Üye
Çikolatalı Kruvasan (Bağımlılık Yapacak Tadına Doyamayacağınız Harika Bir Tarif) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket yaş maya
- 1 su bardağı süt (ılık)
- 1 su bardağı su (ılık)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta beyazı (sarısı üzerine sürülecek)
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çimdik tuz
- Yaklaşık 700 gr kadar un dikkatli ekleyin ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak
- 250 gr tereyağı (Buzdolabından ve rendelenmiş olacak)
- Bir miktar un
- Bitter çikolata
- Çikolata kreması
Çikolatalı Kruvasan (Bağımlılık Yapacak Tadına Doyamayacağınız Harika Bir Tarif) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp yoğuralım yumuşak bir hamur elde edelim hamuru yarım saat dinlendirelim.
- Dinlenen hamurumuzu düz geniş bir yüzeyde hafif unlayarak açalım eğer alanınız küçükse hamuru ikiye bölün bende bir dahaki sefere öyle yapmayı düşünüyorum .
- Hamuru yaklaşık 3 cm incelikte açıp yarısına rendeleyip una buladığımız tereyağını dökelim. Diğer yarısını üzerine kapatıp kenarlarını kapatalım.
- Hamuru tekrar 3 cm incelikte açalım ve katlayalım buzdolabında yine yarım saat kadar dinlendirelim.
- Dinlenen hamuru tekrar açalım.
- Aralarına çikolatasını koyup şekil verelim şekil verme aşamasını yine instagram videomdan izleyebilirsiniz
- Üzerine yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı kadar eritilmiş tereyağı sürün.
- Yarım saat dinlendirip 200 derecede önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.
- Üzerini pudra şekeri ve erimiş çikolata ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun ????