Çikolatalı Kurabiye (Yanardağ) Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram tereyağı yahut margarin
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Yaklaşık 2,5-3 su bardağı un
- 200 gram çikolata yahut çikolata sosu
- Fıstık, hindistan cevizi, fındık ve ceviz
Çikolatalı Kurabiye (Yanardağ) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabına oda ısısında yağ, pudra şekeri, yumurta, nişasta, vanilya, kabartma tozu ve unu alarak kurabiye hamurumuzu yoğurulur.
- Hazırladığımız hamurdan bir modül alarak elimizde yuvarlayalım. Bıçak yardımı yahut çırpıcının uçları ile kurabiyelerin üzerinde çizgiler oluşturulur.
- Hamurumuz bitene kadar bu süreci tekrar edilir.
- Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri fırın tepsisine dizelim ve evvelce ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika pişirelim(pişme mühleti değişebilir)
- Fırından çıkan kurabiyelerimiz soğurken çikolatayı eritilir ve bir poşete konulur kurabiyelerin çukur kısımlarına sıkılır.
- Ben hazır çikolata sos kullandım.
- Üzerlerine isteğe nazaran hindistan cevizi, fındık ya da ceviz ile süslenir.
Çikolatalı Kurabiye (Yanardağ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı