teknolojiuzmani
FD Üye
Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 200 gr tereyağı yada margarin (oda ısısında yumuşamış olacak)
- 2 adet yumurta
- 1 adet kabartma tozu
- 2 adet vanilya
- 2 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 3-3.5 su bardağı un (az gelirse ekleyebilirsiniz)
- 80 gram sütlü çikolata
- 2 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
Çikolatalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle un hariç başka tüm materyalleri karıştırma kabına alın güzelce yoğurun.
- Akabinde unu azar azar yedirerek yoğurun, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin .
- Akabinde hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın .
- Ortasına serçe parmağınızla bir delik açın akabinde etrafını bıçakla şekillendirin.
- Fırın tepsisine dizin ,daha sonra 180 dereceli fırında 15-20 dk pişirin.
- Altı hafif kızarınca kurabiyemiz pişmiş demektir.Daha sonra soğumaya alın.
- O ortada çikolataları bir kapta birleştirin .Benmari adabı eritin.
- Soğuyan kurabiyenin ortadaki boş kısma benmari metodu eritilmiş çikolatayı ekleyin.
- Üzerindeki çikolata donduktan sonra kurabiyemiz hazırdır.
Çikolatalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı