Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 tane yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 250 gram tereyağı
- Alabildiği kadar un
- Kabartma tozu
- Çikolata yada çikolata yoksa nutella olabilir
Çikolatalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ,pudra şekeri ,nişasta ,sıvı yağ oda sıcaklığında tereyağ ,kabartma tozunu koyup karıştırın.
- Enson da un ek edin kulak göğsü kıvamında hamur elde edin.
- Ayrı bir tencere sıcak su koyup o tencere uygun bir kap koyup çikolatayı eritin.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Öncede 120 derecede ayarlanmış fırında pişirin.
- Pişen kurabiyenin üstüne çikolatayı döküp servis edin.
- İsteğe bağlı ceviz yada fıstık ekleyebilirsiniz üstüne, herkese şimdiden afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.