Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram tereyağ
- 100 gram bitter çikolata
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3,5 su bardağı un
- Eritilmiş çikolata
- Çekilmiş antep fıstığı
Çikolatalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Oda sıcaklığındaki tereyağını ve benmari metodu erittiğimiz çikolatayı karıştırma kabına alalım.
- Diğer gereçleri de ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp tepsiye dizelim.
- 170 derece fansız ayarda 5 dk pişirelim.
- Fırından çıkarıp tatlı kaşığı ile yavaşça üzerlerine bastırarak ortalarında bir çukur oluşmasını sağlayalım. Tekrar fırına koyup 20 dk daha pişirelim.
- Fırından çıkan kurabiyeler dinlenirken üzerini süslemek için tekrar benmari tarzı çikolata eritelim ve kurabiyelerin ortasına sıkalım.
- Ben bitter çikolata sıkarak süsledim dilerseniz beyaz yada sütlü çikolata da kullanabilirsiniz.
- En son çikolataların üzerine antep fıstığı serperek süsleyip servis edelim. Afiyet şifa olsun.