Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket margarin (oda ısısında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1/2 (yarım) limon rendesi (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı karbonat
- 4 su bardağı un
- 1 adet yumurta (oda ısısında)
- 1 paket vanilya
- 100 gram bitter çikolata
- 100 gram sütlü çikolata
- 70 gram beyaz çikolata
Çikolatalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına öncelikle margarin ve pudra şekeri alınıp karışana kadar yoğrulur.
- Yoğrulan harca yumurta eklenip tekrar yoğrulur.
- Hamura tarçın, un ve karbonat vanilya eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur (un ölçüsünü azaltabilirsiniz).
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 12 – 14 dk pişirilir.
- Soğuduktan sonra üzerine benmari şeklinde erittiğimiz çikolata sıkma torbasına konularak kurabiyeleri üzerine ince kentler halinde sıkılır.
Çikolatalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı