Cikolatalı Marmelatlı Puf Tarifi
Resimli Cikolatalı Marmelatlı Puf
Malzemeler
35 su bardağı un (400 g) 12 kahve fincanı sut (30 g) 2 adet yumurta 12 tatlı kaşığı tuz (4 g) 20 g Pakmaya yaş maya veya 1 corba kaşığı Pakmaya kuru maya (10 g) 50 g margarin
Kızartma Malzemesi:
350 ml sıvı yağ
İc Malzemesi:
250 g kayısı marmeladı
Ust Malzemesi:
200 g cikolata
imagescikolatalimarmelatlipuf5ad3d5f02c9e5
Yapılışı
Tarif Pakmaya'yı ılık sut icinde eritin Diğer malzemeleri de ekleyerek karıştırın ve orta kıvamda bir hamur elde edin Uzerini orterek 15 dk kabarmaya bırakın
Hamuru ceviz buyukluğunde parcalara ayırıp yuvarlayın Unlanmış bir tezgah uzerine hamurları dizin ve 25 dk dinlendirin Hamurları orta ateşteki yağın icine atın Bir yuzeyi renk alınca hamuru ters cevirip diğer yuzeyini de pişirin Butun parcaları pişirdikten sonra soğuması icin bir tepsiye dizin Soğuyan pufların icine marmelatları sıkın
Birer yuzeylerini eritilmiş cikolatanın icine batırın ve servis yapın
Resimli Cikolatalı Marmelatlı Puf
Malzemeler
35 su bardağı un (400 g) 12 kahve fincanı sut (30 g) 2 adet yumurta 12 tatlı kaşığı tuz (4 g) 20 g Pakmaya yaş maya veya 1 corba kaşığı Pakmaya kuru maya (10 g) 50 g margarin
Kızartma Malzemesi:
350 ml sıvı yağ
İc Malzemesi:
250 g kayısı marmeladı
Ust Malzemesi:
200 g cikolata
imagescikolatalimarmelatlipuf5ad3d5f02c9e5
Yapılışı
Tarif Pakmaya'yı ılık sut icinde eritin Diğer malzemeleri de ekleyerek karıştırın ve orta kıvamda bir hamur elde edin Uzerini orterek 15 dk kabarmaya bırakın
Hamuru ceviz buyukluğunde parcalara ayırıp yuvarlayın Unlanmış bir tezgah uzerine hamurları dizin ve 25 dk dinlendirin Hamurları orta ateşteki yağın icine atın Bir yuzeyi renk alınca hamuru ters cevirip diğer yuzeyini de pişirin Butun parcaları pişirdikten sonra soğuması icin bir tepsiye dizin Soğuyan pufların icine marmelatları sıkın
Birer yuzeylerini eritilmiş cikolatanın icine batırın ve servis yapın