bilgisayarci
FD Üye
Çikolatalı Minik Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pasta için
- 1 paket tam tahıllı bisküvi
- 1 yemek kaşığı nutella
- 4 yemek kaşığı süt
- 100gr bitter çikolata
- 60ml süt
- 140g sıvı crema
- Bir miktar krem şanti ve biraz çikolata kırıntısı
Çikolatalı Minik Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Rondomuza bir paket bisküvi, nuttela ve sütümüzü ilave ediyoruz ve rondodan geçiriyoruz. Yapışkan bir kıvam aldıktan sonra bir kaşık yardımıyla kaseye boşaltıyoruz.
- Çikolatamızı ve sütümüzü buhar eşliğinde eritiyoruz.
- Çikolatamız tamamen eridikten sonra buzdolabında yaklaşık 1 saat soğutmaya bırakıyoruz.
- Soğutma işlemi bitince sıvı cremayı çırpıyoruz ve soğumuş olan çikolata sosumuzla birleştirip karıştırıyoruz ( yavaş karıştırmamız gerekiyor havası dönmemesi gerek).
- Kullanacağımız kalıpları biraz suyla ıslatıyoruz.
- Yapışkan pasta kıvamımızı dilediğiniz bir kalıbda yapabilirsiniz.
- Bir kaşık yardımıyla pastamızı ıslatmış olduğumuz kaselere koyuyoruz ve sunum yapacağımız tabağımıza kaselerimizi ters çevirerek koyuyoruz üzerine biraz kakao serpiyoruz.
- Son olarak çikolata sosumuzu bir krema poşetine dolduruyoruz ve pastamızın üzerine sıkıyoruz.
- Biraz çırpılmış krem şantimizle ve çikolata kırıntıları ile pastamızı süslüyoruz.Afiyet olsun .
Çikolatalı Minik Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı