Çikolatalı Mocha Tanımı İçin Gereçler
- 1 tatlı kaşığı filtre kahve
- 1 tatlı kaşığı çikolata sosu (evde yoksa 2 adet tablet çikolatayı benmari tarzı eritebilirsiniz)
- Yarım kahve fincanı süt
- Yarım kahve fincanı kaynar su (filtre kahve demlemek için)
- Üzerini süslemek için çikolata sosu
Çikolatalı Mocha Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle merhaba.
Bu tanımı karamel yahut istediğiniz öbür sos ilede yapabilirsiniz.
- Kaynar su ile filtre kahve demliyoruz. 3 dk demlenmesi kâfi. Demlenen kahveye çikolata sosu koyuyoruz.
- Onlar demlenirken sütü çırpıcıda çırpıyoruz, püf noktası burda krema üzere biraz koyu kıvama gelene kadar çırpıyoruz. Süt köpürtücü ile yada mikser ile de çırpabilirsiniz.
- Demlenen kahvenin üzerine sütü, köpüğü sönmeyecek biçimde döküyoruz ve üzerini süslüyoruz.
- Çikolata sosu ile iç içe daire formu verip kürdan ile dışarı hakikat çiziyoruz, üzerindeki hal oluşuyor. Afiyet olsun ????.