Çikolatalı Mousse (Mus) Tanımı İçin Materyaller
- 1 çay bardağından 2 parmak eksik süt
- 1 çay bardağından 3 parmak eksik krema
- 1 yumurta sarısı
- 170 gram bitter çikolata
- 200 ml paketten kalan krema
Çikolatalı Mousse (Mus) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak bir çay bardağı krema ile süt kısık ateşte kaynama noktasına gelene kadar karıştırılarak pişirilir.
- Sonrasında yumurta sarısının üzerine yavaş yavaş eklenerek karıştırılır.
- Akabinde üzerine çikolatalar eklenerek erimesi sağlanır.
- Farklı bir kapta kalan krema katılaşana kadar çırpılır.
- Çırpılan krema yavaş yavaş çikolata karışımına eklenir ve alttan üste olacak halde karıştırılır.
- En az 2 saat buzdolabında bekletilir.