
Çikolatalı Muffin Çörekler Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt (200ml)
- 100ml sıvı krema
- Yarım çay bardağı şeker
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 1 pk vanilya
- 1 paket kuru maya
- 1 fiske tuz
- 450-500gr un
- 160-200 gram nutella yada rastgele bir kahvaltılık sürülebilir çikolata
- File badem
Çikolatalı Muffin Çörekler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamurun süratli mayalanması için kullandığınız gereçlerin oda ısısında olmasına dikkat edin.
- Çikolatayı kolay sürebilmek için ısıya güçlü bir kaba koyup mikrodalgada çok az ısıtın yahut sıcak su içinde biraz bekletin.
- Hamuru bezelere ayırdıktan sonra hoş açabilmek için üzerini kesinlikle örtün ve dinlendirin.
- Bir yoğurma kabına oda ısısında krema,ılık süt, şeker ve maya ekleyip karıştırılır.
- Bir yumurtanın sarısını ayırıp vanilya,tuz ve ununu ekleyip yoğurulur.
- Unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Hamurun üzeri streçfilm ile kapatılır ve 45 dakika kadar ılık bir ortamda mayalandırılır.
- Mayası gelen hamur unlanmış tezgahta 9 eşit bezeye bölünür.
- Üzerini örtüp 10 dakika dinlendirilir.
- İlk yaptığımız bezeden başlayarak merdane ile çok ince olmayacak halde açılır.
- Üzerine bir bıçak yardımı ile yumuşatılmış nutella (yada rastgele bir kahvaltılık çikolatada kullanabilirsiniz)sürülür.
- Açtığımız hamurun uzun kenarından başlayarak rulo formunda sarılır.
- Hamurun yarısı bıçak yada pizza kesici ile ikiye kesilir.
- Kesilmeyen taraftan yuvarlayarak kendi etrafında sarılır.
- Her bezeyi bu formda hazırlayıp yağlanmış muffin tepsisine dizilir.
- 15-20 dakika ılık bir ortamda tepsi mayası için bekletilir.
- Mayası gelen çöreklere yumurta sarısı sürülür ve file badem serpilir. (ceviz, fındık gibide olur).
- 190 derece ısınmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
- Fırından çıkan çöreklerin üzerini kesinlikle örtün.
- 5-10 dakika dinlendirdikten sonra ılık ılık tüketebilirsiniz kahve eşliğinde yada sıcak sütle nefis oluyor. Afiyet olsun.