
Çikolatalı Muhallebi Tanımı İçin Materyaller
Muhallebisi için
- 1 litre süt bir bardak un
- 1 adet yumurta
- 1 bardak şeker
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 adet vanilya
- 1 adet falım sakız
- 1, 5 bardak su
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1, 5 bardak süt
- 50 gram kakao
- 5 yemek kaşığı şeker
Çikolatalı Muhallebi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Derin bir tencerede şeker yumurta un uygunca çırpılır yavaş yavaş 1 litre süt eklenir.Ocağa alınır.
- Kaynayana kadar pişirilir.
- Margarin, vanilya sakız eklenir içinde düzgünce eriyince altı kapatılır.
- Kare borcama koyulur diğer bir küçük tencerede bir buçuk bardak su ve 2 yemek kaşığı nişasta eritilir.
- Üzerine süt ,kakao, şeker koyulur.
- Kaynayınca kapatılır ve vanilyalı karışımın üstüne 2 kat olarak dökülür.
- 4 saat buzdolabında bekletilir. Soğuk tüketilir.