elektronikci
FD Üye
Çikolatalı Muhallebili Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı su
- 1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ
- 2 dolu yemek kaşığı kakao
- 2.5 su bardağından biraz fazla un
- 1 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 türk kahvesi fincanı un
- 1 tane yumurta sarısı
- 3 su bardağı süt
- 1 paket vanilin
- 50 gram krema
- Benmari usulü erittiğimiz çikolata
Çikolatalı Muhallebili Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak tepsimizi yağlayalım ve hafif un atıp dolaba katalım kek tepsiye yapışmayacak bu işlemle.
- Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz beyaz olana kadar. Yoğurt ,su ve sıvı yağ ekleyelim ve çırpmaya devam edelim kakaoyu unu vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim çırpalım.Kulak memesi kıvamında hamur elde edeceğiz.
- Dolaba kattığımız yağlı tepsimizi alıp içene dökelim önceden ısıttığımız 180°derece fırına sürelim fırını 15 20 dk hiç açmayın kabaran kekimiz sönmesin.
- Muhallebisi için.Şeker, un,yumurta sarısı ve sütü ekleyim ocağa alalım kaynasın ama devamlı karıştıralım kaynamaya başlayınca 2 dakika daha karıştıralım ocaktayken.
- Ocağımızı kapattıktan sonra vanilyayı ekleyelim iyice çırpalım ve ılımasını bekleyelim.
- Ilıdıktan sonra kremamızı ekleyelim iyice çırpalım.
- Ilık kekimizin üzerine dökelim. Ve erittiğimiz çikolatayı üzerine yayalım. Şimdiden afiyet olsun. ♡.