Çikolatalı Muzlu Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya için
- 6 adet yumurta beyazı
- 1 fiske tuz
- 3 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı çekilmiş ceviz veya badem
- 6 adet yumurta sarısı
- 6 yemek kaşığı şeker
- 4 yemek kaşığı mısır nişastası
- 500 ml süt
- 100 gram tereyağı ( 5 yemek kaşığı)
- 100 gram çikolata
- Muz
- 200 gram çikolata
- 200ml sıvı krema
Çikolatalı Muzlu Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pandispanya için yumurta akını bir fiske tuzla çarpıyoruz.
- Çırpma işlemi yaparken içerisine altı kaşık şekeri ilave ediyoruz.
- Krema kıvamına gelip ters çevirdiğinizde dökülmeyecek kıvama geldiğinde çırpma işlemini bitiriyoruz.
- Küçük bir kabın içerisine un ve kabartma tozunu koyup karıştırıyoruz.
- Karışımı ekleyip spatula yardımıyla fazla söndürmeden karıştırıyoruz.
- Ardından kakao ve ceviz ekleyip yine karıştırıyoruz. Kek harcamız hazır. Kelepçe kalıba altına yağlı kağıt serip 180 derecede yaklaşık 30 dakika pişiriyor.
- Kekimiz pişerken kremasını hazırlıyoruz. 6 adet yumurta sarısını tencereye alıyoruz içerisine şeker ve nişasta ekleyip karıştırıyoruz.
- Sütü de yavaş yavas ekleyip ocağın üzerine alıp muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
- Ocaktan alıp içersine tereyağ ve çikolata ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Kekimizi ortadan ikiye bölüyoruz. İsteğe göre süt veya meyve suyuyla ıslatabilirsiniz.
- Hazırladığımız kremanın yarısını ekleyip üzerine istediğiniz miktarda muz diziyoruz.
- Diğer kek katında ekleyip kremayı üzerine güzelce yayıyoruz.
- Küçük bir tencereye çikolata ve sıvı kremayı alıp kıvam alana kadar kısık ateşte pişiriyor. Çikolatalı ganajımızı pastamızın üzerine döküyoruz.
- En üstü dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben krokan kullandım.
- Kelepçe kalıpta pastayı devam etmek zorunda değilsiniz.
- Büyük bir pasta tabağının üzerinde yapıp kremasını kenarlara kadar sürebilirsiniz. Ben böyle tercih ettim daha çok hoşuma gittiği için.