Çikolatalı Muzlu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya için;
- 3 adet yumurta
- 120 gr toz şeker ( yarım su bardağı )
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 110 gr un (3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 500 ml süt
- 8 yemek kaşığı şeker( 150gr)
- 3 çorba kaşığı un
- 3 çorba kaşığı buğday nişastası
- 5 yumurta sarısı( tercihen 3 kullanılabilir rengin daha sarı ya da daha beyaz olmasını sağlar)
- 1 paket vanilin
- Bir tutam tuz
- 2 adet üzerine 1 adet muz
Çikolatalı Muzlu Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pastamızın yapımına öncelikle pastacı kremamızı yaparak başlamalıyız ki pandispanyayı hazırlarken kremamızı soğumaya bırakabilelim.
- Bir tencereye ocağa almadan önce krema için yazdığım tüm malzemeleri karıştırarak ekliyoruz.
- Karışımımız homojen olunca ocağa alıp hafif ateşte karıştırarak pişirmeye başlıyoruz ( bu aşamada yüksek ateş olursa yumurta pişer).
- Krema kıvamını almaya başlayınca ateşi artırıyoruz yüksek ateşte karıştırmaya devam ederek pişiriyoruz.
- Krema koyulaşıp parça parça görünüm olduğunda ( fotoğraflarda göreceksiniz) ocaktan alıp, blenderın çorba çırpma ucuyla çırpıyoruz.
- Kremamız çikolatalı olsun istiyorsak damla çikolatayı bu aşamada kremaya katıyoruz( sade kremada damla çikolata görünümü için krema soğuyup çırpıldıktan sonra eklemeliyiz).
- Hazır olan kremayı düz bir yemek tabağına alıp üzerini streç film ile kapatarak oda sıcaklığında soğumaya bırakıyoruz( üstü kabuk olmaması için).
- Kek için bir karıştırma kabına yumurtalarımızı kırıyoruz ve üzerine şekeri ilave ederek mikserle çırpmaya başlıyoruz.
- Köpüğümsü bir kıvama geldiğinde yağı ekleyip 20sn kadar çırpıyoruz.
- Sonrasında un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip homojen olana kadar çırpmaya devam ediyoruz.
- Sonrasında yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine hamurumuz döküp tepsiye yayıyoruz( burada hamurun ince olması sizi yanıltmasın ve korkutmasın piştiğinde sizin için yeterli kalınlığa ulaşacak).
- 160-170 derece fırında 15-20dk kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkardığımız pandispanyayı ters çevirerek yağlı kağıttan ayırıyoruz ve süt ile her tarafını ıslatıyoruz.
- Soğuttuğumuz kremayı tekrar çırpmak için kaba alıyoruz ve mikserle 1-2dk kadar çırpıyoruz.
- Kremamızı sade bıraktıysak çırptıktan sonra damla çikolata ekleyebiliriz.
- Kremayı tüm pandispanyaya yayıyoruz ve muzları dilersek dilimleyerek dilersek ortadan ikiye yassı olarak keserek kremanın üstüne ekliyoruz sonrasında videoda göründüğü gibi pandispanyayı yavaş yavaş rulo yapıyoruz ve üstünü streçleyerek dolaba koyuyoruz.
- Servis etmeden önce üzerine yassı kestiğimiz muzu koyuyoruz ve tercihen pudra şekeri eleyerek süslüyoruz.
Çikolatalı Muzlu Rulo Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı