Çikolatalı Muzlu Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanyası için (20-22 cm kalıp için )
- 8 adet yumurta ( oda sıcaklığında)
- 1,5 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 kahve fincanı sıcak su
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 lt süt
- 1 yumurta sarısı
- 5 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilin
- 3 yemek kaşığı dolusu kakao
- 1 paket bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 /2 paket krema ( çırpılmış )
- 2-3 adet muz
- 1 küçük kase çikolata kaplı draje
- 2 yemek kaşığı @kenton karamel küpleri
- 1 paket kakaolu şanti
- 200 ml soğuk süt
- 2-3 paket çikolata ( eritilmiş )
- 1 yemek kaşığı fındık içi ( çekilmiş)
- Çikolata kaplı muz dilimleri
Çikolatalı Muzlu Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtaların sarıları ve beyazları dikkatlice ayrılır.
- Şekerin yarısı 2-3 seferde beyazların üzerine aktarılıp çırpmaya başlanır.
- Birden hepsini eklemiyoruz. Limon suyu eklenip kar beyaz olana kadar çırpılır.
- Çevirdiğimizde akmayacak kıvamda olmalı.
- Yumurta sarılarına kalan şeker, vanilin ilave edilir bir miktar çırpılır.
- Sıcak su, sıvı yağ eklenip rengi açılıp krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
- Un, nişasta, kabartma tozu, kakao 2 kere elenir.
- Yumurta sarıların olduğu kaba 2-3 aşamada eklenerek mikserin düşük devrinde veya el çırpıcısıyla karıştırılır. Yumurta beyazının üçte biri yumurta sarısına eklenir ve spatula veya çırpıcı yardımıyla nazikçe karıştırılır. Bu işlem en az 3 kere tekrarlanır. Harcın sönmemesini sağlanır.
- Kalıbın tabanı pişirme kağıdıyla kaplanır. Yanları iyice kıvrılır. (ben kenarlarına da ebatlarınca pişirme kağıdı yerleştirdim. Yumurta akından sürüp yapıştırıcı gibi kullandım. )
- Pandispanya kalıba aktarılır.
- 1-2 kez tezgaha vurarak havası çıkarılır. Fansız ayarda 40-45 dk 170 derecede pişirilir.
- Fırını kapattıktan sonra hemen çıkarılır ve fırın teline ters çevrilir.
- Kalıptan çıkarıp bu şekilde soğumaya bırakılır.
- Kalıbı soğuyunca da çıkarabilirsiniz.????tamamen soğuduğunda her yeri streçlenerek 1 gece buzdolabında dinlendirilirse çok daha iyi olur.
- Kreması için, yumurta süt nişasta un kakao şeker uygun bir tencereye alınır ve sürekli karıştırılarak pişirilir.
- Fokurdamaya başlayınca ocağın altı kapatılır ve vanilin eklenir.
- Sonra tereyağı ve çikolata da eklenip karıştırılır ve üzeri streçlenir. Bu şekilde soğumaya bırakılır. Tamamen soğuduğunda mikserle pürüzsüz bir kıvam olana dek çırpılır.
- Sonra çırpılmış krema eklenir. Karıştırılarak güzel bir kıvam elde edilir ve buzdolabına kaldırılır.????ipeksi kremayı bütün tatlılarınızda kullanabilirsiniz.
- Pandispanya 3 eşit parçaya ayrılır.
- Servis tabağına 1 parçası alınır ve 2-3 yemek kaşığı süt ile ıslatılır.
- Arasına krema, çikolata kaplı drajeler, küp doğranmış muz ve karamel küpleri eklenir.
- Üzerinde bir kaç yere krema sürülür ve diğer kek parçası yerleştirilir. Bu şekilde birbirini daha iyi tutacaktır. Diğer kata da aynı işlem yapılır.
- Spatula yardımıyla düzeltilir.
- Pastanın etrafı kalan kremayla kaplanır.
- Dolaba kaldırılır. 10-15 dk buzdolabında dinlendirilir. Pastanın dışı soğuk sütle çırpılmış krem şantiyle ince bir tabaka halinde kaplanır. İsterseniz tercih etmeyebilirsiniz.
- Bu şekilde görünümü daha pürüzsüz olacaktır. Birazını da üzerine sıkmak için ayırdım. Yeterli geldi.
- Kenarları için; eritilmiş çikolata çekilmiş fındık parçaları ile karıştırılır.
- Yağlı kağıt serili tepsiye tatlı kaşığıyla uzun oval form verilir. Pastanın boyutuna göre ayarlayalım. Soğuduktan sonra çıkarıp kenarlarına yapıştırabilirsiniz.
- Üzeri dileğiniz şekilde süslenir.
- Eritilmiş çikolata ile muzları kapladım ve yerleştirdim. 1 gün buzdolabında dinlendikten sonra şahane pastanız servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun ????????isterseniz kremayı ve pandispanyayı bir gün önceden hazırlayıp ertesi gün birleştirebilirsiniz.