
Çikolatalı (Nemli Kek) Tanımı İçin Gereçler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 1 su bardağı un
- 100 gram çikolata( bitter-sütlü)
- 100 gram krema
Çikolatalı (Nemli Kek) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şeker ve yumurta şeker eriyene kadar çırpılır.
- Daha sonra süt, sıvı yağda ek edilir karıştırılır, kalan kuru materyallerde eleyerek eklenip karıştırılır. (un ölçüsü az değil böylece kekin nemli olması sağlanacak)
- Yağlanıp unlanmış baton kalıba dökülür.
- Kalıp iki üç sefer tezgaha vurulur hava kabarcıkları çıksın diye.
- 170 derece fırına verilir.
- Ganaj için bir sos tenceresinde 100 gram krema düşük ısıda ısıtıp içine çikolata eklenir altı kapatılıp karıştırılarak çikolatanın erimesi sağlanır.
- Keke kürdan testi yapılır.
- Birinci 20 dk fırın açılmaz.
- Kürdan hafif nemli çıktığında kek çıkartılıp soğuyunca üzeri ganajla kaplanır bir spatula vs yardımıyla her yerine yayılıp isteğe bağlı süslenir.