Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çikolatalı (Nemli Kek)

Çikolatalı (Nemli Kek)
0
45

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
cikolatalinemli-kek.jpg

Çikolatalı (Nemli Kek) Tanımı İçin Gereçler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 1 su bardağı un
Üzeri için;
  • 100 gram çikolata( bitter-sütlü)
  • 100 gram krema

Çikolatalı (Nemli Kek) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle şeker ve yumurta şeker eriyene kadar çırpılır.
  2. Daha sonra süt, sıvı yağda ek edilir karıştırılır, kalan kuru materyallerde eleyerek eklenip karıştırılır. (un ölçüsü az değil böylece kekin nemli olması sağlanacak)
  3. Yağlanıp unlanmış baton kalıba dökülür.
  4. Kalıp iki üç sefer tezgaha vurulur hava kabarcıkları çıksın diye.
  5. 170 derece fırına verilir.
  6. Ganaj için bir sos tenceresinde 100 gram krema düşük ısıda ısıtıp içine çikolata eklenir altı kapatılıp karıştırılarak çikolatanın erimesi sağlanır.
  7. Keke kürdan testi yapılır.
  8. Birinci 20 dk fırın açılmaz.
  9. Kürdan hafif nemli çıktığında kek çıkartılıp soğuyunca üzeri ganajla kaplanır bir spatula vs yardımıyla her yerine yayılıp isteğe bağlı süslenir.
 
858,500Konular
982,592Mesajlar
30,355Kullanıcılar
yaser28Son üye
Üst Alt