Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çikolatalı Orman Meyveli Pasta

Çikolatalı Orman Meyveli Pasta
0
100

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
cikolatali-orman-meyveli-pasta-9.jpg

Çikolatalı Orman Meyveli Pasta Tanımı İçin Materyaller


Pandispanya için;
  • 5 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 fiske tuz
Pastacı kreması için;
  • 2 yumurta sarısı
  • 4 su bardağı süt
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • Yarım kutu krema(100gr)
  • Yarım paket kremşanti(toz halinde)
Islatmak için;
  • 1 çay bardağı süt
Ganaj için;
  • 100 gram krema
  • 60 gram bitter çikolata(sütlü de olur)
Ortalar için;
  • Ahududu, böğürtlen, çilek(toplam 1 su bardağı yeterli)
Üzerini süslemek için;
  • Oreo bisküvi
  • Ferrero rocher çikolata
  • Rulokat
  • Biskolata stix
  • Oreolu milka çikolata (ben bunları kullandım lakin tabi ki her şeyi kullanabilirsiniz)

Çikolatalı Orman Meyveli Pasta Tanımı Yapılışı

  1. Pandispanya için yumurtalar soğuk olmasın. Yumurta ve sıcak suyu çırpmaya başlayın.
  2. Bir fiske tuz ve üzerine şekeri ilave edip en az 10 dakika çırpın.
  3. Krema üzere beyazlaşsın. Kenarda tüm kuru malzemeyi eleyin.
  4. Yavaş yavaş ek ederek spatula ile karıştırın.
  5. Mikser kullanmayın ve birden ek etmeyin ⚠️ emelimiz kabarcıkları söndürmemek. Kelepçeli kalıbımızın altına ve kenarlarına yağlı kağıt yerleştirelim. Kenarlarından taşmasın diye yağlı kağıdı uzun tuttum ⚠️ ben 26 cm kalıp kullandım.
  6. Şayet 20 cm kalıp kullanırsanız daha yüksek bir pandispanyanız olacaktır.
  7. 175 derecede 35 dakikada pişiyor. Kürdanla test edip fırından çıkarın.
  8. Fırın telinin üzerine karşıt çevirin 15 dakika soğusun.
  9. Daha sonra kalıbı ve yağlı kağıtları çıkarın 1-2 saat büsbütün soğusun.
  10. Büyük bir ekmek bıçağıyla 3 eşit modüle döndüre döndüre kesin.
  11. Her türlü pastalarınızda kullanmak üzere pandispanyanız hazır ????.
  12. Kreması için şeker, un ve nişastayı tencereye alın. Öbür bir kapta süt ve yumurta sarısını karıştırıp yavaş yavaş tencereye dökün. Daima karıştırarak pişirin.
  13. Üzerine buzdolabı poşeti kapatıp soğutun. Soğuyan kremaya kremşanti ve kremayı ekleyin, yeterlice çırpın.
  14. Sıkma torbasına kremayı doldurup biraz daha soğutun.
  15. Ganaj için kremayı ısıtıp altını kapatalım. İçine çikolatayı atıp eritelim.
  16. Gelelim süsleme ve birleştirme sürecine ????.
  17. Servis tabağına birinci kat keki alıp sütle ıslatalım. Üzerine kremayı sıkıp düzeltelim.
  18. Meyvelerin yarısını yerleştirelim. Üzerine koyacağımız kek yapışsın diye biraz daha krema sıkıp 2. Kat keki de koyalım.
  19. Bunu da ıslatıp tıpkı biçimde krema ve meyve ekleyelim. 3. Kat keki de koyup ıslatalım.
  20. Kenarlarına krema sıkalım. Ortasına ganajı dökelim.
  21. Çikolatalarla süsleyelim. 1 saat soğuyunca servis edelim. Afiyet olsun ????.
 
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,556Kullanıcılar
rehanSon üye
Üst Alt