Çikolatalı Orman Meyveli Pasta Tanımı İçin Materyaller
Pandispanya için;
- 5 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağından 1 parmak eksik un
- Yarım su bardağı nişasta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 fiske tuz
- 2 yumurta sarısı
- 4 su bardağı süt
- 7 yemek kaşığı şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 1 paket vanilya
- Yarım kutu krema(100gr)
- Yarım paket kremşanti(toz halinde)
- 1 çay bardağı süt
- 100 gram krema
- 60 gram bitter çikolata(sütlü de olur)
- Ahududu, böğürtlen, çilek(toplam 1 su bardağı yeterli)
- Oreo bisküvi
- Ferrero rocher çikolata
- Rulokat
- Biskolata stix
- Oreolu milka çikolata (ben bunları kullandım lakin tabi ki her şeyi kullanabilirsiniz)
Çikolatalı Orman Meyveli Pasta Tanımı Yapılışı
- Pandispanya için yumurtalar soğuk olmasın. Yumurta ve sıcak suyu çırpmaya başlayın.
- Bir fiske tuz ve üzerine şekeri ilave edip en az 10 dakika çırpın.
- Krema üzere beyazlaşsın. Kenarda tüm kuru malzemeyi eleyin.
- Yavaş yavaş ek ederek spatula ile karıştırın.
- Mikser kullanmayın ve birden ek etmeyin emelimiz kabarcıkları söndürmemek. Kelepçeli kalıbımızın altına ve kenarlarına yağlı kağıt yerleştirelim. Kenarlarından taşmasın diye yağlı kağıdı uzun tuttum ben 26 cm kalıp kullandım.
- Şayet 20 cm kalıp kullanırsanız daha yüksek bir pandispanyanız olacaktır.
- 175 derecede 35 dakikada pişiyor. Kürdanla test edip fırından çıkarın.
- Fırın telinin üzerine karşıt çevirin 15 dakika soğusun.
- Daha sonra kalıbı ve yağlı kağıtları çıkarın 1-2 saat büsbütün soğusun.
- Büyük bir ekmek bıçağıyla 3 eşit modüle döndüre döndüre kesin.
- Her türlü pastalarınızda kullanmak üzere pandispanyanız hazır ????.
- Kreması için şeker, un ve nişastayı tencereye alın. Öbür bir kapta süt ve yumurta sarısını karıştırıp yavaş yavaş tencereye dökün. Daima karıştırarak pişirin.
- Üzerine buzdolabı poşeti kapatıp soğutun. Soğuyan kremaya kremşanti ve kremayı ekleyin, yeterlice çırpın.
- Sıkma torbasına kremayı doldurup biraz daha soğutun.
- Ganaj için kremayı ısıtıp altını kapatalım. İçine çikolatayı atıp eritelim.
- Gelelim süsleme ve birleştirme sürecine ????.
- Servis tabağına birinci kat keki alıp sütle ıslatalım. Üzerine kremayı sıkıp düzeltelim.
- Meyvelerin yarısını yerleştirelim. Üzerine koyacağımız kek yapışsın diye biraz daha krema sıkıp 2. Kat keki de koyalım.
- Bunu da ıslatıp tıpkı biçimde krema ve meyve ekleyelim. 3. Kat keki de koyup ıslatalım.
- Kenarlarına krema sıkalım. Ortasına ganajı dökelim.
- Çikolatalarla süsleyelim. 1 saat soğuyunca servis edelim. Afiyet olsun ????.