Çikolatalı Pasta Tanımı İçin Materyaller
Keki İçin
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı labne
- 2 paket krem şanti
- 3 yemek kaşığı kahvaltılık çikolata (Kremanın yarısına)
- 200 ml krema
- 80 gram bitter çikolata
- 80 gram sütlü çikolata
- Ceviz kırığı
- cÇilek
Çikolatalı Pasta Tanımı Yapılışı
- Yumurta ve şekeri rengi açılana kadar güzelce çırpalım. Sırasıyla sıvı ve kuru gereçleri ekleyelim.
- Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kek kalıba kek harcını döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kürdan pak çıkana kadar pişirelim.
- Fırından çıktıktan sonra hafif ılınınca soğuk sütü üzerine gezdirelim.
- Kremayı hazırlamak için önce çikolata hariç diğer materyalleri güzelce çırpalım.
- Arkamdan kremayı ikiye bölerek yarısına çikolata ekleyelim.
- Kekin üzerine birinci önce çikolatalı kremayı akabinde beyaz kremayı yayalım.
- Bu şekilde biraz buzdolabında dinlendirelim.
- Çikolatalı sos için kremayı ısıtıp çikolataları ekleyelim. Soğuduktan sonra pastanın üstüne dökelim.
- Bu şekilde buzdolabında 1 gece dinlendirelim. Üzerine antep fıstığı ve çilekle süsleyelim.