Çikolatalı Pasta Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tuzu
- 2 çay bardağı un
- 3 paket krema 600ml
- 100 gram çikolata (Yada 2 yemek kaşığı kakao )
- 3 paket vanilya
- 3 paket krema sıklaştırıcı
- Çilek frambuaz yaban mersini
- 200 ml krema
- 200 gram bitter çikolata (İsteğe bağlı sütlü çikolatada kullanabilirsiniz)
Çikolatalı Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırıyoruz beyazına yarım çay bardağı şeker ekleyip sertleşene kadar çırpıyoruz.
- Yumurtanın sarısını farklı bir kaba alıyoruz yarım çay bardağı şekeri ekleyip köpürene kadar çırpıyoruz.
- Sıvı yağ süt ekleyip tekrar çırpıyoruz un vanilya kabartma tozunu kakaoyu eleyerek ekliyoruz tekrar çırpıyoruz.
- Dada sonra yumurtanın beyazını ekleyip bir tahta kaşık la yavaş yavaş karıştırıyoruz yağlamış olduğumuz borcama kek harcımızı döküp güzelce yayıyoruz.
- 170 derece evvelce ısıtılmış fırında 20-25 dk denetimli bir biçimde pişiriyoruz.
- Kremayı uygun bir kaba alıyoruz vanilya krema sıklaştırıcı ekleyip yoğunlaşana kadar mikserle çırpıyoruz benmari adabı eritmiş olduğumuz çikolata 10 dk dinlendirdikten sonra ekleyip tekrar çırpıyoruz kekimizin üzerine yayıyoruz.
- Üzeri için kremayı uygun bir tencereye alıyoruz ocakta kaynadıktan sonra kenara alıp çikolatayı ekliyoruz çikolata eriyip sos haline gelene kadar karıştırıyoruz.
- Daha sonra pastamızın üzerini kapatacak halde çikolata sosunu kremamın üzerine döküyoruz buzdolabında bir gece dinlendiriyoruz üzerini dilediğimiz üzere meyvelerle süsleyip servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.