elektronikci
FD Üye
Çikolatalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 3 Türk kahve fincanı toz şeker
- Yarım kahve fincanı ılık su
- 3 kahve fincanı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı mandalina veya portakal suyu
- Bir çorba kasesi çekirdekleri ayıklanmış vişne
- Nar taneleri ve 3 adet mereng (beze)
- Dikdörtgen kek kalıbı
- 2,5 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kokou
- 80 gram bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Çikolatalı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karıştırma kabına yumurta, şeker ve suyu alıp iyice çırpın.
- Un, kakao ve kabartma tozunu vanilyayı eleyerek hazırlayıp ilave edip karışıncaya kadar çırpmaya devam edin.
- Hazırlanan hamuru yağlı kağıt serdiğiniz dikdörtgen.
- Kalıba döküp önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 15-20 dk pişirin. Kürdan testini geçince kekiniz pişmiş demektir.
- Pişen keki soğuması için bir kaç saat dinlendirelim.
- Tenceremize unu ,sūtū ,şekeri ,nişastayı alalım iyice karıştırıp pūtūr kalmayıncaya kadar çırpalım.
- Ocağımızı yakıp sürekli karıştırarak kaynatalım, koyulaşınca sonra 4 kaşık suyun içinde 3 kaşık kakaoyu eritip ilave edelim.
- 2 dakika daha kaynasın ardından ocağımızı kapatıp çikolatayı ve tereyağını, vanilyayı ilave edip hızlıca karıştıralım iyice erisin homojen olsun.
- Keki enine ikiye bölüp, her iki parçayıda fırça ile mandalina suyu ile ıslatalım pişirdiğimiz kek kalıbına streç serip alt parçayı yerleştirip hazırlanan kremanın yarısını yayalım.
- Üzerine vişneleri eşit dizip kekin kalan parçasına iki kaşık krema sürüp üzerini kapatıp üstünü streç örtüp buz dolabında iki saat dinlendirip kalıptan servis tabağına alalım.
- Kalan krema ile üzerini ve yanlarına eşit şekilde yayarak kaplayalım üzerini süsleyerek servise hazırlayalım. Afiyet olsun.