bilgisayarci
FD Üye
Çikolatalı Pasta Tanımı İçin Gereçler
Pandispanya için;
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı ılık su
- 300 gram krema
- 300 gram blok çikolata
- Doğranmış çilek,muz
- Mat fıstık yahut draje
- Kalıplarda donmuş çikolatalar
- Şekerleme, hazır krema .
Çikolatalı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın.
- Her ikisinin içine de birer su bardağı şeker ekleyin.
- Beyazlarını güzelce köpürüp kar üzere olana kadar çırpın.
- Daha sonra sarıların içine 1 yemek kaşığı suyu ekleyin ve rengi açılana kadar çırpın.
- Yumurta sarılarının içine vanilyayı, kabartma tozunu, nişastayı ve unu eleyerek ekleyin.
- Uygunca karıştırın ve daha sonra yumurta beyazlı karışıma üç seferde alttan üste olacak formda yedirin.
- Yağlı kağıt serdiğiniz çembere dökün ve 170 derecelik evvelden ısıtılmış fırında pişirin.
- Kremayı hazırlarken kremayı kaynama noktasına getirin ,içine çikolataları ekleyip bir kenarda soğumaya bırakın.
- Soğuyan kremayı yüksek devranda kremşanti kıvamına gelene kadar çırpın.
- Kekleri 4 modüle kesin.
- Servis yapacağınız tabağa alın ve kremayı kenardan başlayarak ortaya hakikat sıkın, ortasına çilek ve muz koyup dikkatli biçimde üst katını yerleştirin.
- Hepsine tıpkı süreci uygulayın.
- Üst katının tamamını kremayla doldurun.
- Daha sonra kenarlarını sıvayıp istediğiniz süslemeyi yapabilirsiniz. Afiyet olsun ????.