Çikolatalı Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım fincan ılık su
- 500 ml süt
- 1 paket vanilya
- 2,5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet muz
- Damla çikolata
Çikolatalı Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel kremayı yapıyoruz. Krema için tencereye tereyağ ve şekerli vanilin hariç tüm materyalleri koyuyoruz ve katılaşıp fıkırdayana kadar topaklandırmadan pişiriyoruz.
- En son tereyağ ve şekerli vanilin de ekliyoruz ve üzerine bir streç sinema koyuyoruz, üzerinin kabuk tutmaması için. Ve soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz.
- Keki için yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım. Sonra ılık su ekleyip bir tıp karıştıralım.
- Sonra un, kabartma tozu ve vanilya eleyerek ekleyelim.
- Sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim. Kekin birinci sıcaklığı geçtikten sonra üzerine yağlı kağıt koyalım ve karşıt çevirelim ve altındaki yağlı kağıdı çıkaralım.
- Daha sonra keki tekrar zıt çevirelim ve kekin kenarlarındaki sert kısımları keselim.
- Kek ılık iken rulo yapmamız gerekiyor zira soğuduktan sonra kek kırılıyor.
- Keki birinci evvel süt ile ıslatalım. Kekin üzerine krema sürelim.
- Uç kısmına dilimlenmiş muz koyalım. Kekin üzerine de damla çikolata serpelim. Yağlı kağıttan yardım alarak keki rulo yapalım.
- Dış kaplaması için ben artan krema ile kapladım. Hamur şekillendirme ile tırtıklı desen verdim.
- Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Ben sade bırakmayı tercih ettim. Denemek isterseniz kolay gelsin. Afiyet olsun.
Kremanın kabuk tutmaması için üzerine streç sinema koyun.Keki kırmadan rulo yapmak istiyorsanız kek ılık sarmaya başlayın.
Kekin kuru olmaması için süt ile ıslatın.
Çikolatalı Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı