
Çikolatalı Şerit Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3-3, 5 su bardağı un
Üzeri için;
- 200 gram sütlü-bitter çikolata
- Toz antep fıstığı
Çikolatalı Şerit Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Yumurta, şeker, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya ve nişasta bir kaba alınır.
- Undan azar azar eklenerek yoğurulur.
- Hamur biraz cıvıkken kakaolu kısım için farklı bir kaseye hamurdan biraz alalım, kakaolu hamur az sade olan daha çok olacak.
- Sade olan hamuru dört eşit modüle bölelim zira 4 tane şerit yapacağız.
- Kakaolu hamuru ise iki eşit modüle bölelim ondan da 2 şerit yapacağız.
- Uzun uzun açtığımız şeritleri beyaz+kakaolu+beyaz olacak halde yağlı kağıt serili fırın tepsimize yerleştirelim.
- Evvelden ısıtılmış 170 derece alt üst fansız ayarda üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Pişen kurabiyeler soğuduktan sonra benmari adabı erittiğimiz çikolatayı fırça yardımı ile sürelim.
- Antep fıstığı ile süsleyip çikolatası donunca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun????????.