Cikolatalı Sufle Tarifi İcin Malzemeler
*1 paket bitter cikolata (75 gram)
*1 yumurta sarısı
*2 buyuk yumurta akı (Kucuk ise 3 tane de olur)
*1 yemek kaşığı pudra şekeri
*Yarım tatlı kaşığı kakao
*2 yemek kaşığı tereyağı (Koy tereyağı tavsiye ederim)
*Tuz
Cikolatalı Sufle Tarifi Yapılışı Once ben 2 sufle kabıma da tereyağı surdum ve şeker gezdirdim, hazır beklesinler bir koşede 2 kaselik bir tarif ama oldukca yoğun olduğu icin aslında 4 kişi icin de ideal olabilir
1
*Cikolatayı tereyağı ile birlikte benmari usulu eritiyoruz
*Guzelce kıvam alınca karıştırıp biraz ılımaya bırakıyoruz
*Yumurta sarısını şekerle iyice cırpıyoruz, krem rengi olana kadar, hemen ardından kakaoyu ekleyip karıştıralım
*Yumurta akını cok az tuz ile kar haline getiriyoruz (Burada kullandığınız kasenin ıslak olmamasına dikkat edin)
*Erittiğimiz cikolata ile yavaş yavaş yumurtalı kakao karışımı buluşsun
*En son kar gibi olan yumurta aklarını 3 kere de ekleyelim
*180 derece fırında 1213 dakikada hazır Fazla bırakırsanız ici kuruyabilir Fırına gore de değişkenlik gosterir ama benim de birkac denemeden sonra istediğim kıvamda oldu
Cilek mevsimi başladığı icin, bence muazzam bir ikili oluyor cikolata ile, kacırmayın!
*1 paket bitter cikolata (75 gram)
*1 yumurta sarısı
*2 buyuk yumurta akı (Kucuk ise 3 tane de olur)
*1 yemek kaşığı pudra şekeri
*Yarım tatlı kaşığı kakao
*2 yemek kaşığı tereyağı (Koy tereyağı tavsiye ederim)
*Tuz
Cikolatalı Sufle Tarifi Yapılışı Once ben 2 sufle kabıma da tereyağı surdum ve şeker gezdirdim, hazır beklesinler bir koşede 2 kaselik bir tarif ama oldukca yoğun olduğu icin aslında 4 kişi icin de ideal olabilir
1
*Cikolatayı tereyağı ile birlikte benmari usulu eritiyoruz
*Guzelce kıvam alınca karıştırıp biraz ılımaya bırakıyoruz
*Yumurta sarısını şekerle iyice cırpıyoruz, krem rengi olana kadar, hemen ardından kakaoyu ekleyip karıştıralım
*Yumurta akını cok az tuz ile kar haline getiriyoruz (Burada kullandığınız kasenin ıslak olmamasına dikkat edin)
*Erittiğimiz cikolata ile yavaş yavaş yumurtalı kakao karışımı buluşsun
*En son kar gibi olan yumurta aklarını 3 kere de ekleyelim
*180 derece fırında 1213 dakikada hazır Fazla bırakırsanız ici kuruyabilir Fırına gore de değişkenlik gosterir ama benim de birkac denemeden sonra istediğim kıvamda oldu
Cilek mevsimi başladığı icin, bence muazzam bir ikili oluyor cikolata ile, kacırmayın!