
Çikolatalı Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- Kek kalıbını yağlamak için biraz margarin
- 1 buçuk su bardağı süt
- 2 buçuk yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 paket bitter çikolata yada 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 2 küçük muz
- Çikolata damlası ve kakao
Çikolatalı Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek için yumurta ve şekeri mikserle çırpın.
- Süt ,kakao, sıvı yağ ekleyip çırpın.
- Ardından un ve kabartma tozu ile vanilin eleyin ve bi çırpıcı spatula ile düzgünce karıştırın.
- Kek kalıbınızı çok düzgün bi biçimde elinize margarini alıp her yerini yağlayın.
- Kek harcını döküp eşit biçimde dağılmasını sağlayın.
- 170 derecelik ısıtılmış fırın da pişirin.İlk 20 dk kapağı açmayın.
- Sos hazırlanışı:Sos için çikolata ve margarin hariç bi tencerede kaynatılır kaynayınca ocağı kapatıp ve çikolatayı tereyağını ekleyip karıştırın.
- Ara orta karıştırın fırından çıkan kekiniz 10 dk kadar soğusun ve sosu da üzerine ekleyin sos da soğuk olsun.
- Çıkan kek soğuyunca üzerine çikolata damlası serpip dilimlenmiş muzları koyun sonra da çikolata ile üzerini kaplayın.