Çikolatalı Tart Tanımı İçin Materyaller
Muhallebi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- Çikolata sos
Çikolatalı Tart Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Sütü irmiği ve şekeri tencereye alarak karıştıralım.
- Daha sonra ocağa alarak muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim.
- Tereyağını ekleyerek altını kapatalım.
- Vanilyasını da ekleyerek karıştıralım.
- Tart kalıbını ıslatalım. İrmikli muhallebiyi dökelim.
- 2-3 saat soğuması için dolaba koyalım.
- Daha sonra paket üzerindeki ölçüye nazaran sosu hazırlayalım.
- Sosumuz ılıyınca tatlımızı dolaptan çıkartıp tepsiye zıt çevirelim. Üzerine sosu dökelim.
- Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????????.