Çikolatalı Toz Pudingli Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet büyük boy yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket dr oetker çikolatalı toz puding
- 2 yemek kaşığı muzlu toz puding
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı maden suyu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı elenmiş un
- 1 yemek kaşığı perıpella krokantlı fındıklı krema
- 2 yemek kaşığı tahin
Çikolatalı Toz Pudingli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle karıştırma kasenin içine önce yumurtaları kırın. Ardından toz şekeri ilave edin ve birlikte iki dakika çırpın.
- Ardından sırayla yoğurdu, sıvı yağı, maden suyunu, nişastayı ve çikolatalı pudingi ve muzlu pudingi kakaoyu kabartma tozunu, vanilyayı bırakıp, birlikte tel çırpıcıyla karıştırın.
- Ardından unu kontrollü bırakarak karıştırın, tahin kıvamında kek harcımızı önceden yağlanmış kek kalıbına harcı dökün.
- Kekimizi önceden ısıtılmış fansız fırında 170 derecede 45 dakika kontrollü pişirin kekimizi fırından çıkarmadan önce kekimizin piştiğini bıçak yardımıyla anladıktan sonra keki fırından çıkarıp, ılık hale geldikten sonra kek kalıbından çıkarın.
- Servis tabağına alın ardından tavanın içine 1 yemek kaşığı fındıklı kremayı bırakıp, birlikte kısık ateşte karıştırarak eritin.
- Ardından ocağı kapatın üzerine tahin ilave edin ve birlikte karıştırın. Ardından bu karışımı kekin üzerine ılık haldeyken hemen gezdirin ve servis yapın afiyet olsun.