Çikolatalı Trüf Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket süt kreması
- 3 paket hazır baton kek (Mozaik kek)
- 1 paket bitter çikolata
- 1 paket sütlü fındıklı çikolata
- 3 paket sade sütlü çikolata
- 1 paket sade beyaz çikolata yahut fındık kırığı, badem kırığı, hindistan cevizi tozu üzere materyaller
- Küçük uzunluk kağıt kapsüller
Çikolatalı Trüf Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kekler bir kabın içerisine ufalanır. Krema tencerenin kenarında kabarcıklar oluşacak kadar ısıtılır ve tencere ocaktan alınır. İçerisine bitter ve fındıklı çikolata eklenir.
- Karıştırarak güzelce özleşen ganaj keke eklenir ve hiç kuru kek kesimi kalmayana kadar güzelce yoğrulur. Kek buzdolabına kaldırılır ve soğuyarak biraz sertleşmesi beklenir.
- Soğumuş olan kekten ceviz büyüklüğünde toplar yuvarlanır ve yağlı kağıt üzerinde bir tepsiye dizilerek tekrar buzdolabına kaldırılır. Topların soğumasını beklerken sütlü çikolatalar bir kasede benmari yordamı eritilir.
- Toplar çikolataya bulandıktan sonra bir çatal yardımı ile alınır. Biraz sallayarak fazla çikolatanın akması sağlanır ve tekrar yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- Tüm toplar bittikten sonra üzerlerine fındık, badem, hindistan cevizi tozu üzere gereçler ile süsleme yapılabilir. İstek eden beyaz çikolata eritip bir buzdolabı poşeti ile topların üzerine incecik çizgiler yaparak süsleyebilir.
- Toplar tekrar buzdolabına alınır ve büsbütün soğuduktan sonra kağıt kapsüllere koyarak servis edilir. Dilek eden truffları yaptıktan sonra buzluğa kaldırabilir.
- Buzluktan çıktıktan sonra oda ısısında çabucak çözülüyor ve tadında hiçbir değişiklik olmuyor. Afiyet olsun.