Çikolatalı Üçgenler Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1su bardağı dolusu un
- 1,5 su bardağı tozşeker
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı kakao
- 50 gram tereyağı veya margarin
- 2 paket vanilya
- Yarım çay bardağı damla çikolata veya 1 paket kare çikolata
- 1 paket petibör veya yulaflı bisküvi (Sade)
- 1 paket kremşanti
- 1 çay bardağı soğuk süt
- 3-4 yemek kaşığı hindistan cevizi
- Toz yeşil fıstık
- Hindistan cevizi
- Ceviz içi veya fındık içi
Çikolatalı Üçgenler Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce bisküviyi rondodan kum haline getirilecek büyük boy fırın tepsisine döküp eşit şekilde kaşıkla veya spatula ile yayıyoruz.
- Tencereye un nişasta kakao şekeri alıp şöyle bir kuru malzemeleri birbirine karıştırın ve sütü ilave edip bir taraftanda çırpma teliyle hiç topak kalmayınca kadar karıştırın veya blandrla karıştıra bilirsiniz.
- Daha sonra ocağa alın orta ateşte karıştıra karıştıra koyulaşana kadar pişiriyoruz pişen muhallebiliye damla çikolatayı ilave edip karıştırın.
- Sonra yağı ve vanilyayı ilave edip karıştırın ocağı kapatın şimdi blandrla 5 -6 dakika çırpın ve bekletmeden tepsideki toz halindeki bisküvilerin üzerine gezdirip kaşığın tersiyle düzleyin.
- Ilıyınca buzdolabına koyun kremşantiyi mikserle çırpın buzdolabı poşetini su bardağına geçirin bir uç kısmına kremşantiyi koyun veya krema sıkma aparatına koyun hazırda beklesin.
- Tatlımızı 4-5 saat sonra veya 1gece bekledikten sonra eşit şekilde karelere keselim kesilen karelerin bir ucunu diğeriyle birleşecek şekilde kremşantiyi sıkalım resimleri inceleyin????
- Diğer ucunu üzerine doğru kapatalım üçgen dilimler bitene kadar bu şekilde devam ediyoruz daha sonra çikolatalı üçgenleri süsleyip sevdiklerinize ikram edebilirsiniz afiyet şifaa olsun beğenmeniz dileğiyle. Defterinize kaydetmeyi unutmayın sağlıkla kalın.
Çikolatalı Üçgenler Tarifi Fotoğraflı Yapılışı