
Çikolatalı Un Kurabiyesi Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram margarin yada tereyağ
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Kahvaltılık çikolata
Çikolatalı Un Kurabiyesi Tanımı Yapılışı
- Margarin, yumurta, sıvı yağ ve yoğurdu derin bir kabın içerine koyup güzelce yoğuralım.
- Sonra sırasıyla nişasta, kabartma tozu, vanilin koyalım. Unu da azar azar denetimli halde koyarak yoğurmaya devam edelim.
- Hamuru 15 dakika dinlendirelim.
- Dinlendikten sonra hamurdan kesimler koparıp fotoğrafta görmüş olduğunuz kesme aparatın üzerine koyun ve bastırın yapılmaması için altına un serpelim.
- İçine çay kaşığı yardımı ile kahvaltılık çikolata koyalım.
- Hafif parmaklarımızla yuvarlayıp iki ucunu katlayalım ve zıt çevirelim.
- Evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıktıktan sonra 5 dakika soğumaya bırakalım ve üzerine pudra şekeri serperek servis yapalım