Cikolatalı Ve Muzlu Pasta Tarifi İcin Malzemeler Pandispanya İcin
*4 tane oda sıcaklığında yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*Yarım cay bardağı ılık su
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 su bardağı un
*2 yemek kaşığı kakao
*1 fiske tuz
Kakaolu Krema İcin
*3 su bardağı sut
*1 tane yumurta
*1 cay bardağı şeker
*1 cay bardağı un
*2 yemek kaşığı kakao
*Yarım cay bardağı nişasta
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
Keki Islatmak İcin
*1 su bardağı sut
Arası icin
*2 tane muz
*Damla cikolata veya parca cikolata
Uzeri İcin
*Kakaolu krem santi
*1 su bardağı soğuk sut
*Rendelenmiş cikolata
Cikolatalı Ve Muzlu Pasta Tarifi Yapılışı
1
*Pandispanya icin olan yumurtaların sarısı ve beyazlarını ayıralım
*Yumurta beyazlarını bir fiske tuz ile kar gibi olana kadar cırpalım
*Diğer yandan yumurta sarısı ve toz şekeri iyice cırpalım uzerine ılık suyu ekleyip karıştıralım
*Unla birlikte kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelip karıştıralım
*En son olarak yumurtanın beyazını da ekleyip havasını sondurmeden karıştıralım
*Yağlı kağıt serili kalıba hamurumuzu dokup 180 derecede ısınmış olan fırında pişirelim ( detaylı anlatım icin sayfamda kakaolu pandispanya tarifine bakabilirsiniz)
*Pişen pandispanyayı soğuyunca ikiye veya uce bolup kullanabilirsiniz
*Krema icin vanilya ve tereyağ haric diğer malzemeleri bir tencereye alıp kaynayana kadar karıştırarak pişirelim
*Kaynayan kremaya vanilya ve tereyağını ekleyip ocaktan alalım
*Bolduğumuz kekimizi yarım su bardağı sutle ıslatalım uzerine yapmış olduğumuz kremadan surelim muzları dilimleyip koyalım
*Damla cikolatada koyup kekin diğer parcasını uzerine ekleyelim (ben kremanın tamamını icine kullanmadım birazdan ustune surmek icin ayırdım)
*Kekin diğer yarısını da yarım su bardağı sutle ıslatalım
*Kalan kremayla pastamızın her tarafını kaplayalım
*En uste bir bardak sutle cırpılmış olan kakaolu kremsantiyi surelim ve rendelenmiş cikolatayla susleyelim Dolapta bir gece beklerse daha guzel sonuc alabiliriz Afiyet olsun☺
Cikolata severler icin harika bir pasta
*4 tane oda sıcaklığında yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*Yarım cay bardağı ılık su
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 su bardağı un
*2 yemek kaşığı kakao
*1 fiske tuz
Kakaolu Krema İcin
*3 su bardağı sut
*1 tane yumurta
*1 cay bardağı şeker
*1 cay bardağı un
*2 yemek kaşığı kakao
*Yarım cay bardağı nişasta
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
Keki Islatmak İcin
*1 su bardağı sut
Arası icin
*2 tane muz
*Damla cikolata veya parca cikolata
Uzeri İcin
*Kakaolu krem santi
*1 su bardağı soğuk sut
*Rendelenmiş cikolata
Cikolatalı Ve Muzlu Pasta Tarifi Yapılışı
1
*Pandispanya icin olan yumurtaların sarısı ve beyazlarını ayıralım
*Yumurta beyazlarını bir fiske tuz ile kar gibi olana kadar cırpalım
*Diğer yandan yumurta sarısı ve toz şekeri iyice cırpalım uzerine ılık suyu ekleyip karıştıralım
*Unla birlikte kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelip karıştıralım
*En son olarak yumurtanın beyazını da ekleyip havasını sondurmeden karıştıralım
*Yağlı kağıt serili kalıba hamurumuzu dokup 180 derecede ısınmış olan fırında pişirelim ( detaylı anlatım icin sayfamda kakaolu pandispanya tarifine bakabilirsiniz)
*Pişen pandispanyayı soğuyunca ikiye veya uce bolup kullanabilirsiniz
*Krema icin vanilya ve tereyağ haric diğer malzemeleri bir tencereye alıp kaynayana kadar karıştırarak pişirelim
*Kaynayan kremaya vanilya ve tereyağını ekleyip ocaktan alalım
*Bolduğumuz kekimizi yarım su bardağı sutle ıslatalım uzerine yapmış olduğumuz kremadan surelim muzları dilimleyip koyalım
*Damla cikolatada koyup kekin diğer parcasını uzerine ekleyelim (ben kremanın tamamını icine kullanmadım birazdan ustune surmek icin ayırdım)
*Kekin diğer yarısını da yarım su bardağı sutle ıslatalım
*Kalan kremayla pastamızın her tarafını kaplayalım
*En uste bir bardak sutle cırpılmış olan kakaolu kremsantiyi surelim ve rendelenmiş cikolatayla susleyelim Dolapta bir gece beklerse daha guzel sonuc alabiliriz Afiyet olsun☺
Cikolata severler icin harika bir pasta