Çikolatalı Ve Zeytin Ezmeli Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 adet yumurtanın beyazı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- Aldığı kadar un (6.5 su bardağı + 3 yemek kaşığı un kullandım)
- 100 gram tereyağ veya margarin
- Zeytin ezmesi
- Sürme çikolata
Çikolatalı Ve Zeytin Ezmeli Katmer Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç tüm malzemeler bir kaba alınır ve iyice karıştırılır.
- Daha sonra un kontrollü olarak eklenir ve yoğurulur. Hafif yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Mayalanması beklenmeden hamur ikiye bölünür. İkisi de 6 şar bezeye ayrılır. Toplam 12 bezemiz olacak.
- 6 adet beze küçük tabak büyüklüğünde açılır.
- Aralarına tereyağ veya margarin sürülerek üst üste konur. En üste yağ sürmüyoruz.
- Daha sonra üst üste koyduğumuz hamur açılır.
- Böylece katmanlı bir hamur elde ediyoruz.
- 16 eşit üçgen parçaya bölünür. İçine zeytin ezmesi sürülür ve sarılır.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Bu şekilde yarım saat kadar mayalanmaya bırakılır. 1. Part poğaçamız hazır. Bu sırada diğer hamurumuzu açalım.
- Kalan diğer 6 bezeye de aynı işlemler uygulanır. Ben 2. Partta çikolata sürdüm.
- Mayalanan poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülür ve fırına verilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derce fırında kontrollü şekilde 15-20 dk pişirilir.
Püf nokta: çok yüksek derecede hızlı pişirmeyin yoksa yanıyor ???? ben ilk yaptığımı yaktım ????.
Çikolatalı Ve Zeytin Ezmeli Katmer Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı