Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çikolatalı Vişneli Yaş Pasta

Çikolatalı Vişneli Yaş Pasta

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Keki için:
3 yumurta 1 su bardağından 1 parmak az şeker 1 çay bardağı süt Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 3 yemek kaşığı kakao (25 gr) Bir fiske tuz Kreması için:
3 su bardağı süt 3 yemek kaşığı nişasta 3 yemek kaşığı un 6070 gr çikolata (bitter ağırlıklı olsun) 1 yemek kaşığı pudra şekeri 150 gr labne 1 paket vanilin 5 dolu yemek kaşığı vişne reçeli (taneleri bol olmalı, çok sulu değil) Keki Islatmak için:
1 su bardağı süt Üst sosu için:
1 su bardağı yarı yarıya süt ve su 3 yemek kaşığı şeker 40 gr çikolata 1 silme tatlı kaşığı un 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 tep Yemek kaşığı kakao NOT: bütün malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız

Bu tarifi başka bir sitede görmüştüm tamamen kendi tariflerimden değil ama tarifte birkaç değişiklik yaparak uyguladım Biraz zahmetli gibi görünsede tadı çok güzel bence )
İlk olarak kremasını hazırlayın Süt, nişasta ve unu bir tencereye alıp kaynayana kadar karıştırın Kaynayınca altını kısıp yaklaşık 1 dakika daha pişirin sonra ocaktan alın Sıcaklığı geçmeden içine çikolataları, pudra şekerini ve vanilini ekleyip çikolata rengi hakim olana kadar karıştırın sonra soğumaya bırakın (arasıra karıştırın çünkü kabuk tutuyo)
Sonra keki için yumurtaların sarılarını ve beyazlarını farklı kaplara ayırın (bu sırada yumurta beyazlarının içine bir damla bile yumurta sarısı kaçmamasına, kapların ve çırpma aletimizin kuru olmasına dikkat edelim) yumurta sarılarını şekerle çırpın (mikserin ucunu yıkayıp iyice kuruladıktan Sonra) diğer kaptaki yumurta aklarınıda bir fiske tuzla çırpın (iyice kabarıp krem şanti gibi olana kadar Sonra çırpmaya devam etmeyin) Çırptığımız yumurta sarılarının içine süt ve sıvı yağı ekleyip kısa bir süre çırpın Yumurta sarılarının üstüne çırptığımız yumurta beyazlarından 23 seferde ekleyerek bir spatula (yada tahta bir kaşıkla) alttan üste doğru harcı karıştırın (havasını söndürmemeye dikkat edelim) iyice karıştırdıktan sonra un, kakao ve kabartma tozunu ELEYEREK ekleyin ve spatulayla tekrar güzelce alttan üste karıştırın Yağlı kağıt serilmiş ve yan kısımları hafifçe yağlanmış kelepçeli kek kalıbına kek harcımızı dökün ve ( fırından fırına değişir kontrol edin ) yaklaşık 25 dk pişirin Yumuşak, pandispanyaya benzeyen bir kek oluyo Keki fırından çıkarıp dinlenmeye bırakın
Bu sırada üstü için sosunu hazırlayın Süt, su, şeker, un ve kakaoyu bir cezveye alın Karıştırarak pişirin kaynayınca altını kapatın Ocaktan alıp içine tereyağı ve çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın Soğumaya bırakın
Soğuyan kremamızın içine labneyi ekleyip çırpın İçine vişne reçelini ekleyip spatulayla karıştırın Soğumuş olan keki ortadan ikiye kesin (Ben ip kullanarak yaptım isterseniz bıçaklada yapabilirsiniz) kekin bir katını (tekrar yıkayıp kuruladığımız) kelepçeli kek kalıbımızın içine otutturun Yarım su bardağı sütle (kaşık yada fırça yardımıyla) ıslatın Islattığınız kekin üstüne kremamızın yarısından az fazlasını döküp güzelce yayın Kekin diğer katını üste koyup yarım su bardağı sütle ıslayın (Alt kata yarım üste yarım toplam 1 su b Süt kullanıyoruz) en üste kalan kremayıda yayıp üstünü streçleyip buzdolabında biraz dinlendirin Sonra üstüne çikolatalı sosunuda döküp tekrar iyice dinlendirin servis etmeden önce istediğiniz gibi süsleyin (Toz Antep fıstığı, reçel taneleri, doğranmış çikolata parçaları vb ) bir gece dinlendirirseniz daha da güzel olur
Biz çok beğendik inşallah sizde beğenirsiniz Afiyet olsun
NOT: kullandığım kelepçeli kalıp 26 cm çapında

Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
 
858,506Konular
983,039Mesajlar
33,108Kullanıcılar
nikosa123Son üye
Üst Alt