elektronikci
FD Üye
Çikolatalı Yaş Pasta (Hızlı Pasta) Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya için;
- 6 adet yumurta
- 5 fincan şeker
- 6 fincan un
- 2 paket kabartma tozu
- Pandispanyayı ıslatmak için 8 yemek kaşığı süt
- 1 çikolatalı cremole
- 1 paket kremşanti
- 3 su bardağı süt
- 1 kase damla çikolata
- 1 çikolatalı pasta kreması
- 2,5 çay bardağı süt
- 6-7 çilek
- 4 yemek kaşığı hindistan cevizi
Çikolatalı Yaş Pasta (Hızlı Pasta) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ile şeker beyazlaşıncaya kadar çırpılır. (yaklaşık 8-10 dk).
- Üzerine un ilave edilerek kekin köpüğü kaçırılmadan spatula yardımı ile alttan üste olacak şekilde karıştırılır.
- Yağlı kağıt serilen tepsiye kek hamuru dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dk pişirilir. (kürdan testi yapmayı unutmayın).
- Kek pişerken kremaları hazırlayıp dolaba koyuyoruz.
- Öncelikle ara kat için süt, krem şanti ve cremoleyi 3 dk çırpıyoruz ve koyu bir kıvam elde ediyoruz.
- Üzeri içinde pastacı kreması ile sütü 3 dk çırpıyoruz.
- Kek pişip soğuyana kadar kremalar dolapta bekleyecek.
- Kek piştikten sonra ılımasını bekliyor ve sonra keki 4’e kesiyoruz.
- Her bir katı 2 yemek kaşığı süt ile ıslıyoruz.
- 1. Kat ıslanıp arasına krema ve damla çikolata olacak şekilde diğer katları da ilerliyoruz.
- En son pastacı kreması ile üzerini kapatıyor, çilek ve hindistan cevizi ile süslüyoruz.