Çikolatalı Yaş Pasta Tanımı İçin Materyaller
Keki için;
- 100 gr un
- 180 gram şeker
- 4 tane yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 50 ml ılık su
- 20gr nişasta
- 35 gram kakao
- 1 paket vanilya
- 2 kutu çiğ krema
- 2 çorba kaşığı pudra şekeri
- 2 kutu maskarpone ( yoksa iki kutu tuzsuz suyu uygunca süzülmüş labne)
- 200 gram beyaz pasta çikolatası
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 çay bardağı rende çikolata
Çikolatalı Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel yumurta akı ve sarısı ayrılır, sarıları şeker ve su ile köpürtülür.
- Rengi açılıp kabarana kadar çırpılır.
- Sonra bir kapta kakao hariç öteki kuru materyaller karıştırılıp elenerek karıştırılır .
- Az tuzla köpürtülen yumurta akları yavaş yavaş eklenip söndürmeden spatula ile dıştan içe yanlışsız karıştırılır.
- Eleyerek kakao eklenir ve birebir hassasiyetle karıştırılıp yağlanmış kalıba dökülür.
- Evvelce ısıtılmış fanlı 180 derecelik fırında yaklaşık 30 -35 dk denetimli olarak pişirilir.
- Kreması için; Benmari yolu beyaz çikolata eritilip ılınması için bırakılır.
- Krema pudra şekeri ile mikserle çırpılır.Orta dönemde süratli yapılırsa krema köpürmez kesilebilir.
- Sonra krema ya maskarpone eklenip çırpılır .
- Son olarak ılıyan çikolata yavaş yavaş eklenip biraz daha çırpılır.
- Kek üç kesim ya ayrılıp krema ile kat kat birleştirilir.
- Ortalarına damla çikolata serpilir .
- Kremanın üzerine en üste rende çikolata serpilir ve dolapta bir gece bekletilerek servis edilir.