bilgisayarci
FD Üye

Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tane yumurta
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı sade nescafe
- Yarım su bardağı un
- Çeyrek su bardağı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- 1 paket vanilin
- 150 gram bitter çikolata
- 120 ml krema
- 240 ml krema (Kullanmadan yarım saat önce buzlukta bekletelim)
- Muz
- Kuruyemiş
- Çilek
Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri iyice beyazlaşana kadar çırpalım.
- Sıvıyağ, nescafe, tuz, vanilini de ekleyip çırpmaya devam edelim. Un, kakao ve kabartma tozunu eleyip karışıma ekleyelim 2-3 dk tekrar çırpalım.
- 30×40 ölçüsündeki fırın tepsimizi yağlı kağıt serelim ve yağlı kağıdı hafif yağlayalım.
- Kek karışımını döküp önceden ısınmış 175° lik fırında 7-8 dakika pişirelim fazla tutmayalım kurumasın nemliliğini kaybetmesin.
- Kek piştikten sonra soğumaya bırakalım.
- 120 ml krema ve çikolatayı benmari usulü eritip soğutalım.
- 240 ml olan soğuk kremayı katılaşana kadar çırpalım.
- Soğumuş olan ganajımıza içine ekleyip hafif çırpalım çok çırpıp kremanın yağına ayırmayalım katılaşınca bırakalım dolapta bekletelim.
- Soğumuş olan kekimizi istediğimiz sayıda ister bir kalıp yardımı ile ister bir kase yardımı ile yuvarlak olarak keselim. Ben 4 katlı yaptım her kata hazırladığımız kremadan ve muz dilimlerinde ekledim en üst kata ve pastanın etrafına da kremadan sürüp istediğimiz gibi süsleyip 4-5 saat hatta vaktiniz varsa bir gün dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun ????.