Çikolatalı Yaz Pastası Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 su bardağı un
- 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı süt
- 2 buçuk yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
- 100 ml krema
- 1 paket kremşanti 1.s.b soğuk süt çırpılır
- 1 paket bitter çikolata
- 100 ml krema
- 1 paket bitter
- 100 ml krema
- Süslemesi:
- Kiraz
Çikolatalı Yaz Pastası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Pandispanya yapılışı.Bir kaba sıcak su, toz şeker ve yumurtaları alıp mikserle düzgünce çırpın.
- Yumurtalar beyazlaşıp kabarana kadar çırpmaya devam edin.
- Kuru gereçler olan un, nişasta, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı elekten geçirip bir kaba boşaltın. Unu eleyerek kullanın.
- Çırptığınız yumurtalara sıvı yağ ekleyin.
- Akabinde kuru malzemeyi azar azar döküp spatula yardımıyla kek harcını söndürmeden dikkatli bir formda yedirin.
- 15 cm kelepçe kalıbın içerisine fırın kağıdı yerleştirip harcı boşaltın.
- Kalıbın dışını folyo ile kaplayın.
- Evvelce ısıtılmış 170derecede yaklaşık 40 dakika pişirin.
- Pişen keki kalıptan çıkarmadan soğutma teline aykırı çevirerek koyun.
- Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın.
- Kastacı kreması hazırlanışı:.
- Süt. Yumurta. Nişasta ve şeker karıştırılır ve pişirilir.
- Yoğunlaşınca ocağın altını kısın.
- Tereyağ ve vanilya ekleyip çırpın. Soğutun.
- Soğuyan kremanıza krema döküp çırpın.
- Keki 4 ayırın. Birinci kat pastacı kreması ve kiraz doldurun. 2 kat krema+çikolata 3. Kat krema +kiraz en son keki kapat yarım saat buzdolabında dinlendir.
- 1 paket krem şanti 1çay bardağı süt ile çırpın. Krema ısıtılır. Çikolata ekle karıştırıp pastayı sıvayın.
- Çikolata sos:Krema ocağa alınır kaynama noktasına gelince 1 paket çikolata parçalanıp içine atılır ve büsbütün eritilir.
- Soğuması beklenmeden pastanın üzerine gezdirilir. Kiraz ile süslenir.