Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çikolatalı Yaz Pastası

Çikolatalı Yaz Pastası
0
30

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
cikolatali-yaz-pastasi.jpg

Çikolatalı Yaz Pastası Tanımı İçin Gereçler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı un
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Pastacı kreması
  • 2 su bardağı süt
  • 2 buçuk yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 100 ml krema
Üst kaplama:
  • 1 paket kremşanti 1.s.b soğuk süt çırpılır
  • 1 paket bitter çikolata
  • 100 ml krema
Çikolata sos:
  • 1 paket bitter
  • 100 ml krema
  • Süslemesi:
  • Kiraz

Çikolatalı Yaz Pastası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Pandispanya yapılışı.Bir kaba sıcak su, toz şeker ve yumurtaları alıp mikserle düzgünce çırpın.
  2. Yumurtalar beyazlaşıp kabarana kadar çırpmaya devam edin.
  3. Kuru gereçler olan un, nişasta, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı elekten geçirip bir kaba boşaltın. Unu eleyerek kullanın.
  4. Çırptığınız yumurtalara sıvı yağ ekleyin.
  5. Akabinde kuru malzemeyi azar azar döküp spatula yardımıyla kek harcını söndürmeden dikkatli bir formda yedirin.
  6. 15 cm kelepçe kalıbın içerisine fırın kağıdı yerleştirip harcı boşaltın.
  7. Kalıbın dışını folyo ile kaplayın.
  8. Evvelce ısıtılmış 170derecede yaklaşık 40 dakika pişirin.
  9. Pişen keki kalıptan çıkarmadan soğutma teline aykırı çevirerek koyun.
  10. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın.
  11. Kastacı kreması hazırlanışı:.
  12. Süt. Yumurta. Nişasta ve şeker karıştırılır ve pişirilir.
  13. Yoğunlaşınca ocağın altını kısın.
  14. Tereyağ ve vanilya ekleyip çırpın. Soğutun.
  15. Soğuyan kremanıza krema döküp çırpın.
  16. Keki 4 ayırın. Birinci kat pastacı kreması ve kiraz doldurun. 2 kat krema+çikolata 3. Kat krema +kiraz en son keki kapat yarım saat buzdolabında dinlendir.
  17. 1 paket krem şanti 1çay bardağı süt ile çırpın. Krema ısıtılır. Çikolata ekle karıştırıp pastayı sıvayın.
  18. Çikolata sos:Krema ocağa alınır kaynama noktasına gelince 1 paket çikolata parçalanıp içine atılır ve büsbütün eritilir.
  19. Soğuması beklenmeden pastanın üzerine gezdirilir. Kiraz ile süslenir.
 
858,497Konular
981,924Mesajlar
29,940Kullanıcılar
Üst Alt