Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cildinizin Kırışmasına Sebep Olan Gıdalar

Cildinizin Kırışmasına Sebep Olan Gıdalar

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Bir gün aynaya bakıyorsunuz ve yüzünüzde daha önce görmediğiniz bir çizgi var Deri iki proteinden oluşur;*kollajen ve elastin Bu proteinler cildi pürüzsüz ve kırışıksız yetişmek için çalışır Bu proteinlerindinç tutulması cildinizin fantastik görünmesini sağlayacak şeydir
Güneş birincil suçlumuz Cildin altındaki yapı lifleri parçalayarak kolajene zarar verir Kolajen hasar gördüğünde deri zayıflayarak sarkmaya niçin olur Güneş hasarını yaşlanmayla birlikte gelen cildin doğal zayıflamayla birleştirin ve kırışıklıklar mecburi bir sonuçtur
Kırışıklıkların bir diğer suçlusu, gelişmiş glikasyon son ürünleridir ya da AGE'lerdir İleri glikasyon son ürünleri (AGE), hücreli yaşlanma süreci için risk molekülleridir*AGE ’ler vücut hücresel ve dokularında birikerek öteki protein ve lipit molekülleri ile çapraz bağlar yapar bu yapıların inaktivasyon ve fonksiyon bozukluğuna yol açarlar*
*
Peki hangi gıdalardan uzakta durmalıyız?
Şeker


Şeker, kolajene hasar veren AGE'lerin oluşumunu arttırır Kolajen lifleri, cildin yapısını korumaya yardım etmek için birbirine alt kalmalıdır Şeker kollajen lifleri arasındaki bağlantıya zarar verir, bu kollajen lifleri güneşten gelen UV ışığına maruz bırakılarak daha da kötüleşir Daha artı kolajen yıkılırsa, cildi daha artı kırıştıracaktır*

Kırışıklıkları önlemek için şeker alımını azaltın Şeker, pasta ya da dondurma gibi yüksek şekerli gıdalar, sadece zaman zaman diyetin parçası olarak değil, arada bir yenilmelidir

Karbonhidratlar


Sindirildikten daha sonra karbonhidratlar saf şekere bölünür ve bu şeker, bilindiği gibi AGE'lere neden olur Lakin bütün karbonhidratlar eşit olarak üretilmez Meyve ve sebzeler karbonhidratlardır ve bunların birçok sahiden kırışıklıkları önleyebilecek muhteşem besleyici özelliklere sahiptir Böylece, kırışıklıklardan sakınmak için tamamen karbonhidrat kaçınılması, cildinizin sağlığına zararlı olurdu

Bunun yerine, fazla eksik rafine edilmiş ve bitmiş, besleyici yararları eksik olan ve cildi yıkım edebilecek karbonhidratlardan kaçının İdeal olarak, kırışıklıkları önlemeye yardımcı olmak için, kekler, kahvaltılık tahıllar, beyaz ekmek, kurabiye, hamur işleri ve kek gibi konsantre karbonhidrat kaynaklarını sınırlandırın

Margarin


Cilde zarar verir, kuru, mat görünüme ve kırışıklıklara niçin olur Margarini kullanmaktan kaçının ve az miktarda gerçek tereyağı tercih edin

Süt Ürünleri


Süt ürünleri, kemik sağlığı ve adale fonksiyonu için kritik bir mineral olan kalsiyum sağlamakla birlikte, iltihaplanmayı artırma eğiliminde olup, erken yaşlanmanın nedenlerinden biri olan oksidatif strese niçin olurlar Süt hem laktoz adı bahşedilen ve AGE'lerin oluşumunu artırabilen ve kollajen hasarına yol açan süt şekerinde de yüksektir*

Bunun yerine, yeşil yapraklı sebzeler ya da süt alternatifleri gibi diğer kaynaklardan kalsiyum almaya çalışın

Kırmızı Et


Kırmızı et buruşukluk oluşumuna neden olabilir, oysa bu yalnızca kömürleştirilirse*Et yakıldığında, iltihaplanmayı artıran, deri de dahil edinmek üzere vücudun organlarının çoğuna zarar veren enflamatuvar hidrokarbonlar oluşturur Keza, sosis, pastırma veya şarküteri etleri gibi bitmiş etler, sodyum ve diğer koruyucular bakımından cildi tahrip eden enflamasyonu artırabilir

Içki


Içki zehirli ve dehidrate Enflamasyonu arttırır ve yaşlanmayı hızlandırır Buna ilave olarak, dehidrasyon cildi antipatik ve kuru görünebilir Içki, hem vücudunuzu, sağlıklı deri, saç ve tırnakları gözetmek için gereken kritik beslenme maddelerini de yoksun eder

Pürüzsüz Deri İçin Yemek Yemek


Pürüzsüz, genç ciltler için yukarıda listelenen gıdaları sınırlamanız ya da önlemenizin yanı sıra, sağlıklı cildi destekleyen gıdaları da seçebilirsiniz Bunu yapmanın en iyi yolu, meyve ve sebze alımını artırmaktır*

C vitamini (çilek, narenciye, biber) ve A vitamini (havuç, tatlı patates) içeren meyve ve sebzeleri seçin Bu antioksidanlar cildinizi dinç tutmaya muavin olur ve kırışıklıkları önlemek için gereklilik duydukları besinleri kollajene ve elastikine verir Şekeri sınırlamaya ve daha renkli meyveler ve sebzeler yemeye başlayın ve derinize kırışıksız http:forumnicealemcomhttp:eek:fpofcometiketg%C3%BCzelgüzel cilde adım atmaya başlayın!
 
858,497Konular
981,953Mesajlar
29,949Kullanıcılar
SOPAROGLANSon üye
Üst Alt